trafficcompressor-sprawca SPYWARE`s ???

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
tomek34
Stały użytkownik forum

trafficcompressor-sprawca SPYWARE`s ???

Post autor: tomek34 »

Witam,
Zrobilem instalke tcompressor`a i ........ wyglada na to ,ze "załapałem" spyware.Objawia sie to tym, ze cały czas wysyłane sa bajty i troche wolniej sciagane oczywiscie jak nie sciagam stron.Przedtem tego nie było.Po cofnieciu WIN znowu nie wysyłalo bajtow.Po ponownym zainstalowaniu tcomp. znowu byl taki sam objaw.Nie wiem jak to działa innym ,moze poprostu nie zauwazyli .....hmm.Siedzialem np: 1h i stan UL był wiekszy niz DL ???????????nie samowite!!!
Awatar użytkownika
etranger
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: trafficcompressor-sprawca SPYWARE`s ???

Post autor: etranger »

Nie zapominaj o zasadzie dzialania TC - to nie jest zwykly normalny dial-up (a nawet taki wysyla bajty kontrolne) wiec jakies podtrzymanie transmisji musi byc. Jezeli dane nie leca Ci na pusto w MB to mozesz spac spokojnie 8)
Regards - etranger®
tomek34
Stały użytkownik forum

etranger pisze:Nie zapominaj o zasadzie dzialania TC - to nie jest zwykly normalny dial-up (a nawet taki wysyla bajty kontrolne) wiec jakies podtrzymanie transmisji musi byc. Jezeli dane nie leca Ci na pusto w MB to mozesz spac spokojnie 8)

no wlasnie dane nie leca na pusto(wiem ,ze wysylane sa bajty kontrolne ale prawie tego nie widac, normalnie).
np: po 10 min. siedzenia ,nic robiac bedzie ok. 1MB wyslany.Teraz nie mam TC i jest ok.
Moze ,nie sprawdzilem tego ale jaki to biznes- TC laczy sie z serwerem i to czasami 10 ,20 min i moze to jest.Tylko 2,3 razy polaczyl mi sie od razu a tak zawsze trzeba czekac.
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: sardo nunspa »

Też tak dzisiaj miałem. Dzisiaj około 3 po południu łączyłem się z ING securities – Sidoma on line – program do składania zleceń na giełdę. Wyłączyłem, Kerio, bo tak muszę i wtedy wyskoczył mi „ Microsoft File and printer sharing”jak diabeł butelki. Usiłował się połączyć ze 208.66.193.191 portu nie pamiętam. Wyłączony Kierio go nie zablokował. Później skanowałem komputer Ad-awarem i AVG bez rezultatu. Wszystkie programy do netu zamknięte a DuMeter cały czas pokazywał niewielki ruch (ul 0,3kB/s dl 0,2kB/s). Du Metera używam od dawna, przedtem tak nie robił. Nie można mi ukraść pieniędzy, bo są przelewane tylko na moje konto, ale ktoś mógłby mi kupić jakichś niechcianych papierów wartościowych. Zarobiłem bardzo dużo na krachu i po prostu się boję. Może ktoś pomóc :?:
ps nie mam publicznego IP jestem za NATem, nie używam traffica
Latka lecą...
tomek34
Stały użytkownik forum

...dokladnie wszystko sie zgadza.Zamykam polaczenie sieciowe a tu komp sam laczy sie z netem i nie pokazuje sie ikonka polaczenie.Wydaje mi sie ,ze tak tez bylo jak TC byl aktywny(nawet nie zle kompresowal do 15%).Musi tak dzialac u wszystkich tylko nikt tego nie kontroluje!!! Mysle ,ze to jakas sciema tak jak TweakMaster - nic nie dawal :)
.. tez akurat w tym momencie mialem dostac waznego emaila i wiem ,ze zostal wyslany a przyszedl po paru minutach (moze zaczynam miec bujna wyobraznie :) )
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: sardo nunspa »

tomek34 pisze:Zamykam polaczenie sieciowe a tu komp sam laczy sie z netem i nie pokazuje sie ikonka polaczenie.
U mnie sam się nie łączy. Tylko, kiedy wyłączę przeglądarkę internetową i gg, i nie ma już żadnego programu, który by potrzebował Internetu, to wtedy Du Meter nadal pokazuje nieduży stały ruch up i down.

EDIT:
Złapałem dziada :twisted:. Wirus nazywa się Win32PEPath Tworzy trzy pliki: Lat.exe, mssvcc.exe i mssecure.exe. Te swa ostatnie pliki rezydują w systemie. Jak je wyłącze to Du meter jest czysty.
Latka lecą...
tomek34
Stały użytkownik forum

... ja tez zlapalem Alexa cos jeszcze i to co Ty ....32..... i to wg. mnie jest wina tcompresor uff jak przyjemnie nic mi nie ucieka. NIE POLECAM TCVOMPRESSOR i tych innych udziwnien. Teraz jak siedze na necie to ciagnie mi na maxa bo ludzie nie gadaja przez kom. i nie wierze jak ktos pisze ze mu przyspiesza ....
eclipse
Użytkownik forum

Post autor: eclipse »

Co wy chcecie od TC? Mi tam nieźle chodzi, chociaż... Zdawa mi się, że po zainstalowaniu go p2p mi trochę zwolniło, ale jeszcze to sprawdzę 8) peace 8)

(18.06.2006) Dobra... Już chyba mogę powiedzieć, że się nie myliłem. Bez TC BearShare "poczyna" se lepiej. 8) peace 8)
SE GC79, iPlus
Prawie jak internet...

Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ