trafficcompressor-sprawca SPYWARE`s ???
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
trafficcompressor-sprawca SPYWARE`s ???
Witam,
Zrobilem instalke tcompressor`a i ........ wyglada na to ,ze "załapałem" spyware.Objawia sie to tym, ze cały czas wysyłane sa bajty i troche wolniej sciagane oczywiscie jak nie sciagam stron.Przedtem tego nie było.Po cofnieciu WIN znowu nie wysyłalo bajtow.Po ponownym zainstalowaniu tcomp. znowu byl taki sam objaw.Nie wiem jak to działa innym ,moze poprostu nie zauwazyli .....hmm.Siedzialem np: 1h i stan UL był wiekszy niz DL ???????????nie samowite!!!
Zrobilem instalke tcompressor`a i ........ wyglada na to ,ze "załapałem" spyware.Objawia sie to tym, ze cały czas wysyłane sa bajty i troche wolniej sciagane oczywiscie jak nie sciagam stron.Przedtem tego nie było.Po cofnieciu WIN znowu nie wysyłalo bajtow.Po ponownym zainstalowaniu tcomp. znowu byl taki sam objaw.Nie wiem jak to działa innym ,moze poprostu nie zauwazyli .....hmm.Siedzialem np: 1h i stan UL był wiekszy niz DL ???????????nie samowite!!!
- etranger
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: trafficcompressor-sprawca SPYWARE`s ???
Nie zapominaj o zasadzie dzialania TC - to nie jest zwykly normalny dial-up (a nawet taki wysyla bajty kontrolne) wiec jakies podtrzymanie transmisji musi byc. Jezeli dane nie leca Ci na pusto w MB to mozesz spac spokojnie 

Regards - etranger®
-
- Stały użytkownik forum
etranger pisze:Nie zapominaj o zasadzie dzialania TC - to nie jest zwykly normalny dial-up (a nawet taki wysyla bajty kontrolne) wiec jakies podtrzymanie transmisji musi byc. Jezeli dane nie leca Ci na pusto w MB to mozesz spac spokojnie
no wlasnie dane nie leca na pusto(wiem ,ze wysylane sa bajty kontrolne ale prawie tego nie widac, normalnie).
np: po 10 min. siedzenia ,nic robiac bedzie ok. 1MB wyslany.Teraz nie mam TC i jest ok.
Moze ,nie sprawdzilem tego ale jaki to biznes- TC laczy sie z serwerem i to czasami 10 ,20 min i moze to jest.Tylko 2,3 razy polaczyl mi sie od razu a tak zawsze trzeba czekac.
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Też tak dzisiaj miałem. Dzisiaj około 3 po południu łączyłem się z ING securities – Sidoma on line – program do składania zleceń na giełdę. Wyłączyłem, Kerio, bo tak muszę i wtedy wyskoczył mi „ Microsoft File and printer sharing”jak diabeł butelki. Usiłował się połączyć ze 208.66.193.191 portu nie pamiętam. Wyłączony Kierio go nie zablokował. Później skanowałem komputer Ad-awarem i AVG bez rezultatu. Wszystkie programy do netu zamknięte a DuMeter cały czas pokazywał niewielki ruch (ul 0,3kB/s dl 0,2kB/s). Du Metera używam od dawna, przedtem tak nie robił. Nie można mi ukraść pieniędzy, bo są przelewane tylko na moje konto, ale ktoś mógłby mi kupić jakichś niechcianych papierów wartościowych. Zarobiłem bardzo dużo na krachu i po prostu się boję. Może ktoś pomóc 
ps nie mam publicznego IP jestem za NATem, nie używam traffica

ps nie mam publicznego IP jestem za NATem, nie używam traffica
Latka lecą...
-
- Stały użytkownik forum
...dokladnie wszystko sie zgadza.Zamykam polaczenie sieciowe a tu komp sam laczy sie z netem i nie pokazuje sie ikonka polaczenie.Wydaje mi sie ,ze tak tez bylo jak TC byl aktywny(nawet nie zle kompresowal do 15%).Musi tak dzialac u wszystkich tylko nikt tego nie kontroluje!!! Mysle ,ze to jakas sciema tak jak TweakMaster - nic nie dawal 
.. tez akurat w tym momencie mialem dostac waznego emaila i wiem ,ze zostal wyslany a przyszedl po paru minutach (moze zaczynam miec bujna wyobraznie
)

.. tez akurat w tym momencie mialem dostac waznego emaila i wiem ,ze zostal wyslany a przyszedl po paru minutach (moze zaczynam miec bujna wyobraznie

- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
U mnie sam się nie łączy. Tylko, kiedy wyłączę przeglądarkę internetową i gg, i nie ma już żadnego programu, który by potrzebował Internetu, to wtedy Du Meter nadal pokazuje nieduży stały ruch up i down.tomek34 pisze:Zamykam polaczenie sieciowe a tu komp sam laczy sie z netem i nie pokazuje sie ikonka polaczenie.
EDIT:
Złapałem dziada

Latka lecą...
-
- Stały użytkownik forum
... ja tez zlapalem Alexa cos jeszcze i to co Ty ....32..... i to wg. mnie jest wina tcompresor uff jak przyjemnie nic mi nie ucieka. NIE POLECAM TCVOMPRESSOR i tych innych udziwnien. Teraz jak siedze na necie to ciagnie mi na maxa bo ludzie nie gadaja przez kom. i nie wierze jak ktos pisze ze mu przyspiesza ....
-
- Użytkownik forum
Co wy chcecie od TC? Mi tam nieźle chodzi, chociaż... Zdawa mi się, że po zainstalowaniu go p2p mi trochę zwolniło, ale jeszcze to sprawdzę
peace 
(18.06.2006) Dobra... Już chyba mogę powiedzieć, że się nie myliłem. Bez TC BearShare "poczyna" se lepiej.
peace 

(18.06.2006) Dobra... Już chyba mogę powiedzieć, że się nie myliłem. Bez TC BearShare "poczyna" se lepiej.