Przeróbka lub zamiana anteny...

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
cichykoksik
Początkujący użytkownik forum

Przeróbka lub zamiana anteny...

Post autor: cichykoksik »

Witam Panowie
Jestem tutaj po raz pierwszy,więc z góry przepraszam jeśli ten temat już był lub napisałem go w nieodpowiednim miejscu.
Parę dni temu zakupiłem do modemu huawei antenkę panelową typu yagi o parametrach:

Dane techniczne:
Zysk energetyczny - 14dBi
Częstotliwość pracy - 1800~2150MHz
VSWR - 1,4
Polaryzacja - pozioma, pionowa
Kąt promieniowania w płaszczyźnie poziomej - 35°
Kąt promieniowania w płaszczyźnie pionowej - 32°
Rodzaj złącza - FME
Impedancja - 50Ohm
*Długość kabla - 2m
Wymiary - 145mm / 140mm / 130mm
Waga - 0,28kg

Niestety obecnie mieszkam,gdzie indziej i jest tu jeden BTS o częstotliwości pracy 900MHz.
I tu pojawia się pytanie:
Można przerobić tą antenę by pracowała w zakresie pracy 900MHz?

Mogę ją także sprzedać lub wymienić się na inną antenę pracującą w zakresie 900MHz.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Przeróbka lub zamiana anteny...

Post autor: krystianb »

cichykoksik pisze:antenkę panelową typu yagi
To panel czy yagi, weź się zdecyduj. A może panel ze sklepu yagi.

A co do przeróbki to żadna się nie nadaje.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
cichykoksik

Łączy w sobie zalety kierunkowych anten typu YAGI oraz anten panelowych (płaski kształt, komfort montażu i łatwość pozycjonowania).
Tak było napisane w opisie tej anteny.
Skoro nie da się jej przerobić to może ma ktoś ochotę się zamienić lub kupić? :D
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

cichykoksik pisze:Łączy w sobie zalety kierunkowych anten typu YAGI oraz anten panelowych
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=8kOs3J0a2aI" target="_blank">»ROTFL«<a> sorry nie mogłem się powstrzymać. Wiem z którego to sklepu jest. Jak by panele nie były kierunkowe :rotfl2:
cichykoksik pisze:Skoro nie da się jej przerobić to może ma ktoś ochotę się zamienić lub kupić?
O nie nie nie tacami na odpadki, to my tu nie handlujemy. Badziew, że nie sposób opisać. Kupiłeś za pewne przez internet, miałeś 10 dni żeby to odesłać, no chyba że nosi już ślady użytkowania.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
cichykoksik

@krystianb
Skoro Ty nie chcesz kupić to nie uniemożliwiaj to innym.Nawet nie miałeś tego w ręce a się wypowiadasz.Pewnie nie jedna rzecz w Twoim domu to badziew,ha ha ha :rotfl2:
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

Po pierwsze to nie PANEL tylko podstawka do kwiatka, miałem okazje nawet ten wynalazek testowac(potrafil przeniesc sygnal z za okna w miescie o dobrym sygnale jak "bat") ;) hmm sklep jak sklep nic o nim nie powiem tylko tyle ze mam od nich antene wi-fi (grida) ktora jest teraz w dipolu :O być może yagi.pl wcześniej od nich kupowało lub mam sprawna podróbe :szok:

Anteny nie przerobisz, proponuje jesli wielkosc nie przeraza i masz "kawalek miejsca" a nawet jak i nie masz zakup anteny na odpowiednie pasmo ATK10/20 z dipola tania/sprawna i wydajna Panel o tych parametrach i prawdziwym działaniu bedzie kosztował sporo

E:
Z reszta widzę, że chcesz sie w łatwy spodsob pozbyć "bubla" .... rade dostałeś, innym szmelcu nie wciskaj tylko oddaj tam gdzie kupiłeś i kupo coś normalnego, każdy sklep musi oddać kasę, bez podania przyczyny zwrotu, za zakupy internetowe zwrot musi być w odpowiednim terminie (10dni) tak mi się wydaje.
cichykoksik

Koledzy czytajcie ze zrozumieniem jeśli potraficie bo potem piszecie jakieś głupie teksty nie związane z tematem.Po pierwsze nikomu niczego nie wciskam,ale gdyby się wyraźniej czytało to by się o tym wiedziało (wyraźnie jest napisane czy ktoś miałby ochotę się zamienić,kupić).Po drugie nie rozumiem waszego podejścia do tematu.A po trzecie jeśli Wam się coś nie podoba to zachowajcie to dla siebie bo naprawdę te głupie teksty są zbędne.
@atento
Nie opłaca się odsyłać towaru,ale jeżeli Ty tam kupowałeś to powinieneś wiedzieć dlaczego.
ODPOWIEDZ