Trwa oczekiwanie aż sieć będzie gotowa

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
xeen107
Początkujący użytkownik forum

Trwa oczekiwanie aż sieć będzie gotowa

Post autor: xeen107 »

Witam

Mam problem z podłączeniem komputera przez wifi do sieci. System zainstalowany to windows xp, karta sieciowa TP-Link TL-WN422G, ruter ZTE ZXV10 W300, komputer z zainstalowanym SP2.

Mój problem polega na tym, że instaluje sterowniki do karty sieciowej, wszystko ładnie się zainstaluje, następnie znajduje w połączeniach sieci bezprzewodowej moją sieć, siła sygnału bardzo dobra, klikam połącz, wpisuje hasło, i pojawia się komunikat "Trwa oczekiwanie aż sieć będzie gotowa" po około 30sekundach znika. Sieć zabezpieczona(WPA), Filtrowanie adresów Mac wyłączone, firewall wyłączony. Co jest źle? Do żadnej sieci nie może się połączyć niezależnie czy jest zabezpieczona czy nie, wyskakuje ten komunikat podczas łączenia i cisza....

Jednocześnie na innym komputerze o podobnej specyfikacji, na tym samym sprzęcie tzn karcie sieciowej i ruterze bezproblemowo się łączyłem i wifi działała. Nie mogę znaleźć rozwiązania tej zagadki, dlatego skierowałem pytanie na forum, mam nadzieje, że mi pomożecie.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Trwa oczekiwanie aż sieć będzie gotowa

Post autor: wojteks »

xeen107 pisze:z zainstalowanym SP2
Zainstaluj SP3 albo odpowiednie łatki.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ