SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Witam,tak jak wyżej proszę o poradę,która antena jest lepsza?W tej chwili mam kierunkową ATK 20 i mogłoby być lepiej(zrywa sygnał b.często).Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-01-20, 21:22 ]
Panowie,a może coś takiego? http://www.dipol.com.pl/antena_trans-da ... 742020.htm Ktoś posiada taką antenę?Szkoda kasy jakby to nic nie zmieniło...
Niezły ten maszt...ale za niski ,mam anteny na kominie-jest wyżej ok.7m.,kupiłem na w Dipolu najdłuższą antenę na 450Mhz,<font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> będzie super sygnał ,bo jak teraz mam ATK -20 i też dobrze działa...Napisze co i jak,ale widze że znów na dachu snieg leży...
Pisząc "dobrze "mam na myśli otwarcie strony w max.3s,120 kb/s,jak na miejsce odbioru sygnału to dla mnie jest dobrze,a po zamianie na antenę 450Mhz będzie (moim zdaniem)super!
Topiło pisze:ale widze że znów na dachu snieg leży.
To nie problem 2lata temu jak brałem CDMA i później w lutym zakupiłem antenę -to przez pewien czas miałem ją w domu wycelowaną w okno ,akurat okno jest od strony BTS
[ Dodano: 2011-01-21, 16:24 ]
wojteks pisze:Tego producenta nie polecamy na forum.
Topiło pisze:Niezły ten maszt...ale za niski ,mam anteny na kominie-jest wyżej ok.7m
Są takie maszty mocowane do muru/dachu , u mnie też antena jest na kominie i 10m. kabla ledwo mi starczyło , ale mam zamiar podnieść ją jeszcze wyżej ,a modem wynieść na strych
[ Dodano: 2011-01-21, 16:30 ]
Topiło pisze: Ide na dach
Proponuję uwiązać się linką za szyję do komina -lepiej nie ryzykować
Nie kłamie. Dziś rano sam ściągałem plik 20MB z prędkością ponad 250kB/s (czyli koło 2 mega nawet później na speedtest sprawdzałem)
Jak jest mało ludzi to i prędkość spoko
adik750i pisze:Nie kłamie. Dziś rano sam ściągałem plik 20MB z prędkością ponad 250kB/s (czyli koło 2 mega nawet później na speedtest sprawdzałem)
Jak jest mało ludzi to i prędkość spoko
Wczesniej przerabiałem I plusa,blueconnect i miałem na kablu sygnał do modemu-bez tego nic nie było.Antena pozostała na dachu i myślałem że to bez róznicy...