TL-WN422G V.2.3 Przerywa połączenie!

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
GrzEsi3Q
Początkujący użytkownik forum

TL-WN422G V.2.3 Przerywa połączenie!

Post autor: GrzEsi3Q »

;) Witajcie. Mam problem z urządzeniem wifi pod usb. Mam komputer stacjonarny do którego podłączony jest główny internet i router. Do routera łączą się Laptop i właśnie moj komputer za pomocą TL-WN422G. Sprawa wygląda tak że normalnie łączyłem się z routerem przez około 2 tygodnie, a dzisiaj normalnie surfując po internecie nagle wyskoczyła informacja w stanie urządzenia "brak połączenia z internetem", gdzie zwykle pisze "Dostęp do internetu", więc pomyslalem że połącze się z routerem jeszcze raz (tak jak zwykle to robiłem), a tu wyskakuje że "System windows nie mogl nawiązać połączenia z śiecią XYZ" I mam tam opcje rozwiązywanie problemów która nie pomaga. Więc zresetowałem komputer i internet działał ale tylko jakieś 20 sekund, a potem cała sytuacja sie powtarza. Tak jest cały czas. Routera resetowałem, zmieniałem sterowniki, i jak coś to bez problemu moge łączyć się z sąsiadem (nie ma hasła) i wszystko w połączeniu z nim działa. Połączenie laptopa i routera działa wyśmienicie! Konfiguracja komputera na którym jest cały roblem :
System operacyjny Windows 7 32 bit
HDD 1TB
Grafika 9500 GT 1GB DDR2
Karta sieciowa : Atheros AR8131 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.20)
Procesor Dual Core 2x 2.93
4 GB RAM

Pozdrawiam i proszę o pomoc !
;) ;)

[ Dodano: 2011-01-21, 10:21 ]
Wie ktoś co to moze byc ?
Awatar użytkownika
krzywyzzz
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: TL-WN422G V.2.3 Przerywa połączenie!

Post autor: krzywyzzz »

A jaki masz router ? Napisz dokładny model i nazwę. Jakiego masz operatora sieci INTERNET ? W jaki sposób operator dostarcza ci net. Radiowo po kablu ?
P.S.
Sąsiada poinformuj że ma niezabezpieczoną sieć. <Prawo>
GrzEsi3Q
Początkujący użytkownik forum

Re: TL-WN422G V.2.3 Przerywa połączenie!

Post autor: GrzEsi3Q »

Więc router jest firmy LINKSYS model WRT54GC. Internet jest dostarczany przez osiedlowego usługodawce "SKOMUR" przez kabel.
ODPOWIEDZ