Internet do kompa i konsoli
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet do kompa i konsoli
Witam wynajmuje mieszkanie w którym nie można założyć neta wiec potrzebuje internetu do kompa i do konsoli bez umowy na 6 miesięcy mam plusa w abonamencie i myślałem o włączeniu pakietu 7Gb za 75zl ale może jest jakaś inna opcja lub oferta?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Internet do kompa i konsoli
Bez umowy nie ma. Simdata 6GB/100zł ewentualnie Orange Free na kartę ale jest na tym kompresja danych i nie da się jej wyłączyć.SPIDI pisze: myślałem o włączeniu pakietu 7Gb za 75zl ale może jest jakaś inna opcja lub oferta?
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Bez umowy jest tak jak on mówi usługa 7GB Non-stop (tak to się nazywa), po przekroczeniu spada prędkość transmisji. Ale jedna karta do telefonu i internetu to jest koszmar. Ja bym brał Orange Free na kartę jeżeli nie przeszkadzają Ci gorszej jakości obrazki na stronach. (np 13GB za 70zł)
-
to 13gb jest dobra alternatywa i prawie 2 razy więcej GB w tej samej cenie
na Allegro widzę po 80zl z wysyłką a jakiś tani dobry modem do tego?

- wojteks
- *** Administrator ***
Huawei e1752 jeżeli nie potrzebujesz anteny zewnętrznej.SPIDI pisze: jakiś tani dobry modem do tego?
Nie pomagam na PW!
-
myślę ze nie w domu mam full kresek na telefonie w Orange a jak wykorzystam te 13gb to potem muszę kupić nowa kartę czy po prostu można to jakoś doładować do tych 13gb?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Mozesz doladowac.
Modemy maja inna czulosc niz telefony, czesto lepsza. Do dobrego polaczenia nie sa potrzebne wszystkie "kreski".
Modemy maja inna czulosc niz telefony, czesto lepsza. Do dobrego polaczenia nie sa potrzebne wszystkie "kreski".
Nie pomagam na PW.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Można doładować, ale bardziej opłaca się kupić nową kartę.
Co do zasięgu - ja w telefonie z Orange miałem 1-2 kreski i ciągle mnie wywalało z sieci i przełączało na EDGE. Po zmianie telefonu na modem wszystko działa idealnie, zasięg 30-50%.
Co do zasięgu - ja w telefonie z Orange miałem 1-2 kreski i ciągle mnie wywalało z sieci i przełączało na EDGE. Po zmianie telefonu na modem wszystko działa idealnie, zasięg 30-50%.