PCMCIA Huawei E630

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Mitsu
Początkujący użytkownik forum

PCMCIA Huawei E630

Post autor: Mitsu »

Witam._Mam Play Online na kartę._Korzystam z oprogramowania iPlusa i kiedy wysyłam sms na numer 100 z kodem doładowującym przychodzi odpowiedź "Nieprawidłowa składnia polecenia" SMS'3331323432363032363436383030'. Dzwoniłem do obsługi play ale są mało kompetentni i powiedzieli mi że to dlatego że nie miałem już nic na koncie._A kiedy zrobiłem to samo u kolegi który ma ten modem na usb i oryginalne oprogramowanie play, wszystko poszło jak należy.
Pomóżcie jakoś bo nie wiem ile jeszcze ten mój kolega będzie miał ten internet bo nie za bardzo go sobie chwali a ja nie kupię modemu usb bo już jeden złamałem ;)
Pozdrawiam.

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2011-01-25, 15:59 ]
Na forum nie obrażamy innych! Po kropce dajemy spację!
Ostatnio zmieniony 2011-01-25, 15:59 przez Mitsu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: PCMCIA Huawei E630

Post autor: krystianb »

Możesz użyć <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Zawsze możesz włożyć kartę SIM do telefonu i doładować (Play Online na kartę da się doładować tylko w sieci 3G Play).
Możesz również zainteresować się programem <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
Nie pomagam na PW!
Mitsu

Dzięki za szybką odpowiedź. Jeżeli dobrze zrozumiałem, to jest to wina softu. A można prosić o link do Huawei Mobile Partner do mojego typu modemu ? Czytałem że jest to prawie taki sam soft jak ten który daje Play.
Top_NetInfo jest trochę za bardzo rozbudowany i wydaje się wykraczać poza moje potrzeby.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Mitsu pisze:Top_NetInfo jest trochę za bardzo rozbudowany i wydaje się wykraczać poza moje potrzeby.
Po pierwszej konfiguracji klikasz tylko "Połącz/Rozłącz" i wszystko.
Mitsu pisze:A można prosić o link do Huawei Mobile Partner do mojego typu modemu ?
Poszukaj tutaj http://sterowniki.bez-kabli.pl/
Nie pomagam na PW!
Mitsu

Dzięki, wszystko pięknie ładnie ale poziom sygnału w sofcie Mobile Partner jest na poziomie 99% a w iPlusie były to tylko dwie czasem trzy kreski.
Może mi to ktoś wytłumaczyć ?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Mitsu pisze:Może mi to ktoś wytłumaczyć ?
Każdy soft liczy to sobie jak chce.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ