Witam do rzeczy bo wszystkie włosy z głowy sobie powyrywam.
Notebook lenovo y550p
Sys Xp sp 2 doinstalowane sp3 oraz dodatki z windows update
Modem na express card z vodafone bez simlocka
operator iplus karta sprawna
Modem testowany na innym kompie po włożeniu zainstalowały się sterwoniki z modemu oraz program równierz z modemu i latał jak burza.
Ja już kombinuje drugi dzień i odchodzę od zmysłów.
I tak:
1. Czysty system swieżo po instalce, po włożeniu modemu wykrywa ale nie instaluje sterowników sam z siebie tylko windows próbuje zainstalować ale nie ma skąd więc lipa.
2.Vodafone mobile connect który mam na płycie instaluje [ obojętnie jaką sieć wybiorę podczas instalki rozumiem ] instaluje się po restarcie modem się wykrywa podczas searchin device zapala się zielona dioda ale nic ztego. Mimo że modem jest w systemie program go nie widzi i nic z tego.
3.Mobile Partner próbowałem po wyższym ale się nie uruchamia. Mobile partner na czystym sytemie także instaluje sterowniki modem staję sie rozpoznawalny program się uruchamia ale modemu nie widzi i także lipa.
4. próbowałem same sterowniki ze strony bez kabli, to także nie daje rezultatów, robiłem połączenie na sztywno w windowsie wg poradnika tutaj, otwiera port, wybiera numer i lipa - dodam że pin wyłączony był wtedy.
Oczywiście aplikacja plsuowska podaje żeby sprawdzić kartę sim
Topnetinfo przy próbowaniu zaznaczenia opcji komunikacja AT podaje że nie otrzymał odpowiedzi z portu. Przy połączeniu się z portem i wydaniu komendy AT pojawiają się puste komunikaty.
najgorsze jest to iż byłem w serwisie i gościu wsadził do swojego i wszystko się zainstalowało jak ta lala popatrzył się na mnie jak na idiotę i powiedział że muszę przeinstalować system i wsadzić modem i zadziała co oczywiście jest nieprawdą.
Macie może jakieś pomysły ?? Mózg już mi kipi... Pozdrawiam Adaś
Edit:
Na stronie lenovo są nawet sterowniki huawei co prawda pisze ze do win 7 ale sa do xp tez. po instalacji modem jest rozpoznawany ale dalej windows w żaden sposób nie chce się połączyć z netem... Widzę że parę osób już przejrzało topic i też wam nic do głowy nie przychodzi ?
Pozdrawiam
Huawei e870 iplus z vodafone
Moderator: Moderatorzy
- gulaszor
- Początkujący użytkownik forum
Huawei e870 iplus z vodafone
Ostatnio zmieniony 2011-01-28, 15:01 przez gulaszor, łącznie zmieniany 1 raz.
Option Globetrotter 3G [ Orange pl ]
Acer TravelMate 2410
Gentoo 2006.0
Acer TravelMate 2410
Gentoo 2006.0
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei e870 iplus z vodafone
Modem przechodzi kwerendę windowsową?
WinXP oryginał czy jakiś mutant?
WinXP oryginał czy jakiś mutant?