Problem z internetem w SPV M600(WI-FI)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z internetem w SPV M600(WI-FI)
Witam.
Mój problem polega na tym, iż telefon łączy się z moim routerem (TP-LINK), pokazuje, że się połączył i internet działa przez jakieś 5 minut, później przestaje i na przeglądarce pojawia się coś takiego Unable to connect. Pleas review your network settings.(Niezdolny łączyć. Wymówki przeglądają wasze parametry instalacyjne sieci. )
Spv ma WM po angielsku.Najbardziej mnie dziwi, że przez parę minut jest, a później go nie ma, choć połączony jest nadal z routerem.
Za pomoc będę wdzięczny i z góry dziękuję.
Mój problem polega na tym, iż telefon łączy się z moim routerem (TP-LINK), pokazuje, że się połączył i internet działa przez jakieś 5 minut, później przestaje i na przeglądarce pojawia się coś takiego Unable to connect. Pleas review your network settings.(Niezdolny łączyć. Wymówki przeglądają wasze parametry instalacyjne sieci. )
Spv ma WM po angielsku.Najbardziej mnie dziwi, że przez parę minut jest, a później go nie ma, choć połączony jest nadal z routerem.
Za pomoc będę wdzięczny i z góry dziękuję.
- krzywyzzz
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Problem z internetem w SPV M600(WI-FI)
A testowałeś telefon na innych sieciach wifi ? Proponuje przetestować żeby wykluczyć problem z routerem. A w telefonie masz przeglądarkę Opera ?
-
Mam przeglądarkę opera.Wcześniej ten sam router przesyłał internet do spve650 i wszystko działało.Właśnie gdy przestaje wczytywać opera strony pokazuje się napis napisany w Pytaniu.
- krzywyzzz
:"Nie można się połączyć. Sprawdź ustawienia sieci." Czyli musisz sprawdzić ustawienia sieci w telefonie. Przestaw jeszcze kanał w routerze.
-
Ale czy sieć może powodować, że przez 5 minut internet działa wczytuje strony, a potem nie działa, a po wyłączeniu wifi i włączeniu ponownie działa internet ponownie przez parę minut.Dość dziwny problem.
- krzywyzzz
Nawet po zmianie kanału w routerze też zrywa ?
[ Dodano: 2011-01-28, 11:59 ]
[ Dodano: 2011-01-28, 11:59 ]
To są objawy zakłócenia się sieci. Może pomoże ci jednak zmiana kanału sieci wifi. Telefon wykrywa Ci dużo sieci wifi ?Luki878 pisze:Ale czy sieć może powodować, że przez 5 minut internet działa wczytuje strony, a potem nie działa, a po wyłączeniu wifi i włączeniu ponownie działa internet ponownie przez parę minut.Dość dziwny problem.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Raczej prawie na pewno wina "telefonu" Albo coś z oszczędzaniem energii nawala wyłączając wifi albo jest skonfigurowana jeszcze jakaś inna sieć, z którą telefon próbuje się połączyć.Luki878 pisze:pokazuje, że się połączył i internet działa przez jakieś 5 minut,
Pewnie trzeba by spróbować Hardreset albo i innego romu.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Nie tylko moją.
A jak można skonfigurować TP-LINK?lUB ZROBIĆ BY MIAŁ WIĘKSZY ZASIĘG, JEŚLI SIĘ .
A jak można skonfigurować TP-LINK?lUB ZROBIĆ BY MIAŁ WIĘKSZY ZASIĘG, JEŚLI SIĘ .