laik ma problem:) -> nokia 6230 i GG
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
laik ma problem:) -> nokia 6230 i GG
witam, wszystkich mam takie pytanie łacze sie z z internetem przez nokia 6230 przez kabel na usb , chodzi mi konkretnie o gadu gadu i raz udało mi sie i jakos to działo w sensie w stanie połaczenia dane nie uciekały zsybko ale teraz znowu szał ledwo podłacze a żre juz kilobity i nie wiem o co chodzi..zupełnie czy ktos moze wie co trzeba zrobic.. dodam ze zablokwałem reklamy i oczywiscie dial up ..dzieki za pomoc
EDIT:
Edycja tematu (BliSki)
EDIT:
Edycja tematu (BliSki)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: laik ma problem:) -> nokia 6230 i GG
A masz antywirusa? Jeśli nie, to może jakiś robaczek Ci się zaplągł. Zainstaluj program do eliminacji spyware'u (adaware, spybot search and dstroy itp.)lapluk pisze:...ale teraz znowu szał ledwo podłacze a żre juz kilobity i nie wiem o co chodzi
Back to the Future 

- Tomekłódź
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Miałem tak jak Ty. Może to być jakiś prosty robak albo tak jak ja miałem dziadostwo z którym sam se nie mogłem poradzić i oczywiście żaden antywirus.
A więc na początek ściągnji sobie Kerio Personal Firewall. Dobry program tam będziesz miał wykaz aplikacji które ciągną coś z neta i możliwość zablokowania takowego połączenia.
Ja swojego robaka wyeliminowałem przy pomocy ludzi mądrzejszych ode mnie, chociaż nie uważam się za totalnego lajka, ale to mnie przerosło. Na forum elektroda.pl mi pomogli to wyrzucić, żaden antywirus nie widział tego
A i zobacz ile masz procesów w menadżerze zadań windows i czy nie ma jakiś podejrzanych.
A więc na początek ściągnji sobie Kerio Personal Firewall. Dobry program tam będziesz miał wykaz aplikacji które ciągną coś z neta i możliwość zablokowania takowego połączenia.
Ja swojego robaka wyeliminowałem przy pomocy ludzi mądrzejszych ode mnie, chociaż nie uważam się za totalnego lajka, ale to mnie przerosło. Na forum elektroda.pl mi pomogli to wyrzucić, żaden antywirus nie widział tego

A i zobacz ile masz procesów w menadżerze zadań windows i czy nie ma jakiś podejrzanych.
-
mam kerio firewalla do tego symanteca i adaware wiec mysle ze powinno byc ok
- Tomekłódź
Ale co powinno być OK. Jeżeli uważasz że te programy same za Ciebie załatwią robotę i wyrzucą robaka to możesz się grubo mylić. Dopóki ręcznie nie zablokowałem połączenia w Kerio to nadal robak coś ciągle wysyłał i pobierał.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Co do wirusów, których nie widzi żaden antywir, to najprawdopodobniej miałeś rootkita KLIK do info o RK. Do ich wykrywania polecam Gmera KLIK do GMERTomekŁódź pisze:Ja swojego robaka wyeliminowałem przy pomocy ludzi mądrzejszych ode mnie [...] żaden antywirus nie widział tego![]()
A co do FireWalla, to ja też polecam instalację jakiegoś FW poza tym systemowym.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Tak naprawdę to jeśli ma się zwykłe połączenie, a nie VPN, to FireWall nie powinien być potrzebny. NAT operatora z poblokowanymi portami powienien wystarczyć.
Back to the Future 

- Tomekłódź
U mnie nie wystarczył
. A co do wirusa którego miałem to wyrzuciłem go ręcznie bez pomocy programów był w katalogu systemowym. Mały pliczek dll 

Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s 

- magmike
Zapomnieliście o wspaniałomyślnym Updacie Windowsa, który w tle ściąga MBajty :| mówiliśmy już o tym kiedyś.
pozdrawiam, magmike
- Tomekłódź
To jest pierwszy trojan dostarczany wraz z systemem
Którego odrazu trzeba unicestwić.
Ja mam wszystkie porty które windows używa i przez które wchodzą robale pozamykane przez mały programik WWDC (Windows Worms Doors Cleaner)

Którego odrazu trzeba unicestwić.
Ja mam wszystkie porty które windows używa i przez które wchodzą robale pozamykane przez mały programik WWDC (Windows Worms Doors Cleaner)
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s 

-
aktualizacje mam wyłaczone wiec pewnie robalek