no to musze powiedziec ze nie dziala ten twoj program juz testowalem na 2 merlinach u530 i nic wpisuje port cos szuka pozniej kaze nacisnac przycisk i sie program wylacza a simlock dalej jest
kacperek pisze:Wrzucilem nowa wersje programu do sciagania simlockow z merlinkow,
teraz nie trzeba sie juz bawic minicomem / hyperterminalem.
Odpalasz, podajesz numer portu i po sprawie
Kacper, ale Twój soft pozwala na odblokowanie pod warunkiem, że modem jest na porcie nr 5, ale i tak program nie może skomunikować się z tym portem. Jest informacja, że nie może go otworzyć. Masz jakiś pomysł?
kacperek pisze:podajesz dowolny numer portu na ktorym jest modem, po to wlasnie pyta zeby nie bylo na sztywno ustalone, 5 to tylko przyklad...
Ok, ale ptogram twierdzi, że nie może skomunikować się z portem o wybranym numerze, a próbowałem w conajmniej na 5 różnych i za każdym razem to samo....
kacperek pisze:
Ok, ale ptogram twierdzi, że nie może skomunikować się z portem o wybranym numerze, a próbowałem w conajmniej na 5 różnych i za każdym razem to samo....
Musisz poprostu wpisac port o jeden wyzej niz port na ktorym masz modem.Tam jest napisane nawet.
kacperek pisze:Musisz poprostu wpisac port o jeden wyzej niz port na ktorym masz modem.Tam jest napisane nawet.
Tyle to i ja zauważyłem, jednak ten soft nijak nie widzi portu na którym jest Merlin 630 i to nie ważne, że testowałem na kilku portach i nie ważne że wpisywałem nr portu + 1 bo też niestety brak komunikacji z portem...
Ja już sobie odpuściłem ten soft, może komuś się jakimś cudem udało odblokować.
Serdecznie dziękuje Ci za Stworzenie takiego programosa jest on naprawde przydatny rozwiązał wszystkie moje problemy (chodz na początku nie wierzyłem w jego działanie to jednak działa) WIELKIE UKŁONY W TWOJĄ STRONE Dobrze że istnieją jeszcze tacy ludzie którze chcą dzielić się swą wiedzą z innymi jeszcze raz dzięki.
Sorki ja też bawiłem się z u530 i doszedłem w Win XP w menadzer urz. pokazywało mi port com6 a w rzeczywistości był to port com5 musisz walczyć.(apropo nie wiem czy wiesz ale robi się to bez karty SIM)
Dzięki pyotrek za program, musiałem trochę powalczyć ale poszło. Udało sie zdjąć sima ale dopiero jak zainstalowałem sterowniki NDIS, wcześniej nie mogł się połączyć z portem COM i to z żadnym. No ale z głowy, ufff....