Zdjęci sim locka z modemu Option Icon 3G+
Moderator: Moderatorzy
- LuKaSh
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Zdjęci sim locka z modemu Option Icon 3G+
Witam,
szukałem na forum podobnego tematu, jednak nic znaleźć nie mogłem. Jeżeli jednak nieskutecznie szukałem z góry przepraszam.
Chodzi o sim locka w modemie Option Icon 3G+ (duży biały). Jest możliwość samodzielnego odblokowania go? Mam locka w orange, wyjeżdżam do holandii i potrzebuje go tam do internetu mobilnego.
Pozdrawiam.
szukałem na forum podobnego tematu, jednak nic znaleźć nie mogłem. Jeżeli jednak nieskutecznie szukałem z góry przepraszam.
Chodzi o sim locka w modemie Option Icon 3G+ (duży biały). Jest możliwość samodzielnego odblokowania go? Mam locka w orange, wyjeżdżam do holandii i potrzebuje go tam do internetu mobilnego.
Pozdrawiam.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Zdjęci sim locka z modemu Option Icon 3G+
Niestety. Sprawdzałeś czy w ogóle miał simlocka?
Od nowego roku orange chyba zmieniło cenę zdjęcia simlocka na 16zł, jak masz jeszcze od niego papiery to możesz próbować (choć nie wiem czy ta cena nie dotyczy tylko nowych umów)
Od nowego roku orange chyba zmieniło cenę zdjęcia simlocka na 16zł, jak masz jeszcze od niego papiery to możesz próbować (choć nie wiem czy ta cena nie dotyczy tylko nowych umów)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- LuKaSh
No niestety umowa skonczyla się już sporo wcześniej.
Noo..nie. Wydawało mi się to oczywiste. Orange wydawało te modemy bez sim-locka? Kiedyś słyszałem tylko, że plus E220 tak wydawał.krystianb pisze:Sprawdzałeś czy w ogóle miał simlocka?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Z tak krótkimi seriami to różnie bywa, np w orange zte mf100 chyba wszystkie były bez locka.LuKaSh pisze:Wydawało mi się to oczywiste. Orange wydawało te modemy bez sim-locka?
Plus od dawna dawna temu wszystkie modemy sprzedaje bez locka.LuKaSh pisze:Kiedyś słyszałem tylko, że plus E220 tak wydawał.
Możesz spróbować, bo 16zl to by było najtaniej. Tylko potrzebne są faktura i gwarancja. Ale może być i tak, że będą chcieli 500zł...LuKaSh pisze:No niestety umowa skonczyla się już sporo wcześniej.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- LuKaSh
Jednak ma locka, sprawdziłem.krystianb pisze:Z tak krótkimi seriami to różnie bywa, np w orange zte mf100 chyba wszystkie były bez locka.
Papiery mam, jutro podejdę do Orange i zapytam. Jeżeli się uda to będzie świetnie.
- LuKaSh
Pytanie na pewno padło, wiem. Przepraszam, ale za 30 minut mam wyjazd do Holandii i muszę to szybko wiedzieć. Jaka jest konfiguracja (APN itd) dla Vodafone NL? Wiem, że na forum jest odpowiedź na moje pytanie, ale dopiero sobie o tym przypomnialem.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy