Witam.
W dniu wczorajszym stalem sie szczesliwym posiadczem modemu Huawei E5 z ERY
Poniewaz to pierwsze tego typu moje urzadzenie, mam do was kilka pytan:
1. Czy moge w E5 upgrade'owac firmware, jesli jest taka mozliwosc, jak tego dokonac ?
2. Czy po wgraniu nowego oprogramowania strace gwarancje ?
3. Na sieci widzialem zdjecie modemu E5, na wyswietlaczu pokazana byla zbiorcza informacja dot. UP/DL - da sie cos takiego wyswietlic ?
4. Czy istnieje mozliwosc dostania sie do Panelu administracyjnego podlaczajac modem wylacznie przez USB ?
Z gory dzieki za informacje
Huawei E5 - kilka pytan
Moderator: Moderatorzy
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Huawei E5 - kilka pytan
1. Można, ale najpierw musisz znaleźć jakąś aktualizację. Ja żadnej nie widziałem.
2. Jeżeli będzie to oficjalny upgrade, to nie (ale Era nie wydała takowego).
3. Nie zauważyłem takiej opcji w modemie z oprogramowaniem Ery. Daj linka do tego zdjęcia, który widziałeś. Chętnie zobaczę.
4. Nie, bo to jest panel konfiguracji routera, a jak podłączasz się przez USB, to router jest całkiem wyłączony. No chyba, że podajesz samo zasilanie po USB - wtedy działa normalnie jak router (W celu tymczasowego zmodowania zwykłego kabla USB na taki, który podaje samo zasilanie wystarczy wziąć kawałek papieru i "zasłonić" dwa środkowe styki wtyczki USB przy podłączaniu do laptopa. Często to robię między innymi z E5.)
3. Nie zauważyłem takiej opcji w modemie z oprogramowaniem Ery. Daj linka do tego zdjęcia, który widziałeś. Chętnie zobaczę.
4. Nie, bo to jest panel konfiguracji routera, a jak podłączasz się przez USB, to router jest całkiem wyłączony. No chyba, że podajesz samo zasilanie po USB - wtedy działa normalnie jak router (W celu tymczasowego zmodowania zwykłego kabla USB na taki, który podaje samo zasilanie wystarczy wziąć kawałek papieru i "zasłonić" dwa środkowe styki wtyczki USB przy podłączaniu do laptopa. Często to robię między innymi z E5.)
Wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedź.jakubd pisze:1. Można, ale najpierw musisz znaleźć jakąś aktualizację. Ja żadnej nie widziałem.
3. Linek do zdjęcia
E5_1
Fotek jest więcej wystarczy poszperać po google
4. Jeśli podłącze przez samo USB uruchamiając go, również nie będę miał dostępu ?
A jak wygląda kwestia modemu ? (czyli nie przez wifi) - istnieją jakieś sterowniki dla linuxa / windowsa ?
-
- Guru bezprzewodowy
Ale to jest E585.e5_lenuar pisze:Linek do zdjęcia