Witam, mieszkam w miejscowości w której nie ma lini telefonicznej, to znacz jest lecz kończy się około 5 słupów od mojego domu(linia jest na słupach elektrycznych), do tej pory korzystałem z internetu mobilnego lecz jest on zbyt wolny i tu moje pytanie istnieje jakaś szansa na podłączenie lini?
Gdzie sie udać?
Do kogo napisać ?
Jeżeli pomyliłem dział przepraszam.
Podłączenie linii telefonicznej.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Podłączenie linii telefonicznej.
Na pewno zapytać firmę która jest właścicielem linii telefonicznej -pewnie TPSA i to do nich warto (albo i nie) się udać. Mogą Ci również powiedzieć że max 1Mbps Ci zamontują albo i mniejszy, bo jest słaba jakość linii, jednakże ping będzie raczej dobry.
A jak z szybkoscia u Ciebei wygląda i jaka jest alternatywa mobilnego internetu? Plus? WiMAX? Radiówka?
A jak z szybkoscia u Ciebei wygląda i jaka jest alternatywa mobilnego internetu? Plus? WiMAX? Radiówka?
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
-
- Początkujący użytkownik forum
Jeżeli chodzi o radiówkę jeszcze się nie orientowałem, co prawda mam Orange Free lecz łapie mi tylko EDGE, lecz gdy wybiorę w mym modemie Option ICON 255 szukanie sieci ręczne znajduje mi również Sieć plusa(też EDGE) oraz Ery (EDGE i UMTS).
Jaka była by prędkość gdybym zmienił operatora na ere?
Mój kolega ma Orange CDMA, ping ~70, więć chyba to jednak będzie najlepszy wybór.
A i jeszcze jedno budują niedaleko mnie nowy nadajnik Orange, czy jest jakiś sposób aby sprawdzić jakie technologie będą przez niego dostępne ?
Jaka była by prędkość gdybym zmienił operatora na ere?
Mój kolega ma Orange CDMA, ping ~70, więć chyba to jednak będzie najlepszy wybór.
A i jeszcze jedno budują niedaleko mnie nowy nadajnik Orange, czy jest jakiś sposób aby sprawdzić jakie technologie będą przez niego dostępne ?
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Co do testów to czasem warto próbować wymuszać 3G, niektóre modemy próbują za wszelka cenę łapać EDGE, bo jest o ładnych kilka/naście dBm/CSQ lepszy zasięg (wg mojej opinii)
Być może tak (przetestuj jakimś testerem w Internecie - speedtest.pl itp.), jednakże zwróć uwagę na opinie dotyczące sieci Era i BC. Co do ograniczeń szybkości przeczytaj ofertę Ery - tutaj jest zawsze aktualna.Xarcin pisze:Jaka była by prędkość gdybym zmienił operatora na ere?
Z tego co widzę na forach to Play 3G i Orange CDMA mają najniższe pingi. Są oczywiście wyjątki jak wszędzie.Xarcin pisze:Mój kolega ma Orange CDMA, ping ~70, więć chyba to jednak będzie najlepszy wybór.
http://btsearch.pl/Xarcin pisze:A i jeszcze jedno budują niedaleko mnie nowy nadajnik Orange, czy jest jakiś sposób aby sprawdzić jakie technologie będą przez niego dostępne ?
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2