Witam,
Od tygodnia borykam się z problemem szybkości bezprzewodowego internetu. Ładowanie popularnych stron trwa kilkadziesiąt sekund, nie wspominając o youtube, którego nie ma sensu nawet włączać. Do tego co minute połączenie jest przerywane, co staje się bardzo uciążliwe. W zeszłą sobotę jeszcze wszystko działało jak trzeba, przyzwoity transfer i szybkość ładowania stron, internetową telewizje mogłem oglądać z każdego miejsca w domu. Kiedy podłącze się kablem problem znika. Wady routera wykluczam, ponieważ pozostali domownicy nie mają problemu z odbiorem internetu. Mamy opcje 20MB na 4 osoby i nigdy wcześniej nie było problemu. Siła sygnału bardzo dobra (5 kresek). Odinstalowałem już sterowniki karty i pobrałem je jeszcze raz, z tym że nie są najnowsze, gdyż tych nie dało się zainstalować. Miesiąc temu zrobiłem formata, więc komp nie jest nawet zawalony śmieciami.
Wiecie jaka może być tego przyczyna i jak sobie z nią poradzić?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Wolne WiFi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Wolne WiFi
Nie wiemy jaka może być przyczyna ale obstawiam na videosender/kamerę na 2.4GHz uruchomiony w okolicy.Paziu89 pisze:Wiecie jaka może być tego przyczyna i jak sobie z nią poradzić?
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Wolne WiFi
Wybacz, ale nie jestem orłem z informatyki i nie za bardzo rozumiem. Czy mógłbyś mi to jaśniej wytłumaczyć?
Póki co sprawdziłem inSSIDerem zajmowane kanały i ustawilem router na 12 kanele, kiedy pozostałe sieci zajmują głownie 6 i 11 kanał, jedna sieć jest na 1. RSSI mam na poziomie -50dB.
Nie wiem czy to cos rozjaśnia, ale pisze co wiem.
Póki co sprawdziłem inSSIDerem zajmowane kanały i ustawilem router na 12 kanele, kiedy pozostałe sieci zajmują głownie 6 i 11 kanał, jedna sieć jest na 1. RSSI mam na poziomie -50dB.
Nie wiem czy to cos rozjaśnia, ale pisze co wiem.