klopot z wifi, pomocy!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
klopot z wifi, pomocy!
hej, mam taki problem; od dostawcy internetowego mam modem tp-link td-8840t tam podłączony pcek i tv ponieważ ostatnio kupiłam laptopa chciałam mieć internet przez wifi więc kupiłam router tp-link tl-wr543g problem jest taki, że laptop widzi router ale pisze, że jest brak dostępu do internetu. Gdy podłączam laptopa do modemu td-8840t przez kabel bez problemu mogę ustawić połączenie, zmieniałam, już adresy lLAN i tym podobne ale nic nie działa. tl-wr543g jest ustawiony na ap router, dynamic ip typ połączenia przez td-8840t PPPoE, czy ktoś wie co można zrobić i gdzie jest problem? z góry dziękuję...
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: klopot z wifi, pomocy!
Być może jeszcze próczsan-ho pisze:czy ktoś wie co można zrobić i gdzie jest problem? z góry dziękuję...
jest inne zabezpieczenie jak MAC. Zapytaj dostawcy czy wolno dzielić ci internet.san-ho pisze:PPPoE,
- wojteks
- *** Administrator ***
To router z modemem adsl. WR543G nie ma takiego modemu. Musisz w WR543G zmienić IP po stronie LAN na 10.0.0.1, kabel od td-8840 z LAN podłączyć do WAN WR543G.san-ho pisze:td-8840t
Nie pomagam na PW!
-
hej,
zmieniłam ten adres i na laptopie wyskoczyły mi następujące problemy:
-serwer DNS nie odpowiada
- protokół DHCP nie jest włączony dla karty sieciowej "Połączenie sieci bezprzewodowej"
Czy mam wpisać wartości tych DNS-ów?
I gdzie włączyć ten protokół?
zmieniłam ten adres i na laptopie wyskoczyły mi następujące problemy:
-serwer DNS nie odpowiada
- protokół DHCP nie jest włączony dla karty sieciowej "Połączenie sieci bezprzewodowej"
Czy mam wpisać wartości tych DNS-ów?
I gdzie włączyć ten protokół?
- wojteks
- *** Administrator ***
We właściwości połączenia WiFi/kablowego, protokół IPv4 ustawić na automatyczne pobieranie adresów IP.san-ho pisze:I gdzie włączyć ten protokół?
Nie pomagam na PW!
-
no jest tak ustawione i nic, trudno
na dodatek przy łączeniu się pisze, że sieć jest niezabezpieczona
ale we właściwościach połączenia zabezpieczenie jest zaznaczone
już całkiem zgłupiałam...
na dodatek przy łączeniu się pisze, że sieć jest niezabezpieczona
ale we właściwościach połączenia zabezpieczenie jest zaznaczone
już całkiem zgłupiałam...
- Jaco
Może poproś kogoś kto się na tym zna bo jeśli Ty się całkowicie nie znasz to nasza pomoc tu jest zbędna bo nie wiesz do końca o co chodzi. Tylko bez urazysan-ho pisze:już całkiem zgłupiałam...

-
nie spoko, tak całkiem zielona nie jestem
tylko już zmieniałam różne rzeczy adres LAN, kopiowałam MAC itp. a i tak nic nie działa, a odpowiadając na twój wcześniejszy post to dzwoniłam do dostawcy i powiedzieli, że albo oni mi wynajmą, za dopłatą oczywiście, router albo ja sobie sama kupuje i konfiguruje, więc chyba gdyby blokowali dostęp to by powiedzieli, zdaje się, że trzeba będzie ich wezwać i zapłacić oczywiście 

- Jaco
Więc pomalutku go skonfiguruj.san-ho pisze:albo ja sobie sama kupuje i konfiguruje,
san-ho, zapraszam też do zapoznania się z Regulaminem i Netykieta naszego forum .