D-Link AirPlus DWL-520+
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
D-Link AirPlus DWL-520+
Witam
Mam problem ponieważ zakupiłem sobie router wifi, skonfigurowałem podłaczyłem internet działa. Podłączyłem laptopa do neta i śmiga wifi. Problem zaczyna się jeśli chodzi o 2 komputer stacjonarny. Podłączyłem kartę wifi jak w temacie (D-Link AirPlus DWL-520+) i.... nie wiem co dalej. Zainstalowałem, nie widać jej w połączeniach sieciowych i w ogóle nie ma nic. Pojawia się napis że karta nie jest podłączona. Co robić ? bo ja nie wiem już jak to zrobić.
Mam problem ponieważ zakupiłem sobie router wifi, skonfigurowałem podłaczyłem internet działa. Podłączyłem laptopa do neta i śmiga wifi. Problem zaczyna się jeśli chodzi o 2 komputer stacjonarny. Podłączyłem kartę wifi jak w temacie (D-Link AirPlus DWL-520+) i.... nie wiem co dalej. Zainstalowałem, nie widać jej w połączeniach sieciowych i w ogóle nie ma nic. Pojawia się napis że karta nie jest podłączona. Co robić ? bo ja nie wiem już jak to zrobić.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: D-Link AirPlus DWL-520+
Manager urządzeń co mówi?
-
w kartach sieciowych brak d-linka tylko inna karta sieciowa. w błędach jest jakiś kontroler sieci ale czy to to nie mam pojęcia. A może problem w tym że muszę tą kartę sieciową drugą odpiąć ?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Sprawdź. To jest zdecydowanie pierwsza rzecz, jaką trzeba zrobić.jimi pisze:w błędach jest jakiś kontroler sieci ale czy to to nie mam pojęcia.
-
Przy okazji, patrzyłem na twój tutek konfiguracji routera i przy zegarze w komputerze tym nie ma żadnej ikonki z radiem:/ może to też o to chodzi ? Nie wiem jak to włączyć w takim raie a mam router "Kozumi KM-410WG"
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Jak nie ma sieciówki zainstalowanej to i nie będzie ikonki z radiem.
-
ok w sumie znalazlem blad, udało się zainstalować karte sieciową. Wszystko działa, dzięki za pomoc, przepraszam za trucie i można ten element tego forum zakończyć