Witam !!!
Posiadam router TP-LINK TD-W8901G i od czasu gdy komputer stacjonarny i laptop podłączone są z routerem przez Wi-Fi nie mogę wymieniać plików udostępnionych na tych komputerach. Po wejściu w zakładkę sieci zarówno na jednym jak i na drugim komuterze widoczne są dyski i foldery udostepnione, jednak nie mozna uzyskac do nich dostepu ( wyswietlany jest wtedy błąd, że nie można odnaleźć ścieżki dostępu do sieci ). Dodam, że gdy komputer stacjonarny był podłączony do routera kablem wszystko było O.K. Posiadam neostradę i proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.[/code]
Problem z siecią
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Problem z siecią
Jak masz zdefiniowane zabezpieczenia w firewallu (sieć domowa, publiczna itp.)?Posiadam neostradę i proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Czy przechodzą <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=44678#44678" target="_blank">»PING«</a> z IP jednego na IP drugiego i odwrotnie?
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Problemyz siecią
Witam !!!
Dzięki za podpowiedź, rzeczywiście źle były skonfigurowane ustawienia w zaporze sieciowej programu antywirusowego, ale jeszcze jedno co zrobiłem to wyłączyłem zapore systemu windows w "Usługach" ponieważ nie przepuszczała połączenia pomimo tego, że była wyłaczona.
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2011-02-17, 12:43 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Dzięki za podpowiedź, rzeczywiście źle były skonfigurowane ustawienia w zaporze sieciowej programu antywirusowego, ale jeszcze jedno co zrobiłem to wyłączyłem zapore systemu windows w "Usługach" ponieważ nie przepuszczała połączenia pomimo tego, że była wyłaczona.
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2011-02-17, 12:43 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2011-02-17, 12:43 przez wilczakr, łącznie zmieniany 1 raz.