Witam,
W pokoju jest livebox, ok 150 metrów za domem jest drugi dom, chcę udostępnić internet do tamtego domu.
Z pokoju w którym jest livebox, nie może iść kabel na strych gdzie będzie antenka, więc trzeba to wysłać bezprzewodowo. kupiłem więc Planet wrt-414, da rade wysyłać i odbierać za pomocą tej samej antenki, czyli przekazywać internet dalej, i laptop łapie internet w drugim domu, ale chcę tam odebrać internet TP link TL-WA701ND. a on nie znajduje mi tego Planet'a.
Czy w tym 701ND jest jakaś opcja, żeby znajdywał więcej sieci , bo słabo coś pokazuje, przy domyslnych ustawieniach, pokazuje tylko 1 lub 2 sieci, kiedy to laptop lub telefon z wifi pokazuje 5-6 sieci. (anteny obydwie zewnętrzne kierunkowe, z nimi problemów nie było)
Jeszcze jedno pytanie, jak się nie uda to co wczesniej napisałem.
A więc... mam jeszcze router D-Link dir-300, i zrobić tak.
Livebox bezprzewodowo do TP-linka przewodem do D-Linka a on bezprzewodowo do drugiego domu do Planet.
Próbowałem tak zrobić, TP-link znajduje liveboxa (dałem tryb client i search, potem jak znalazł to connect), do TP-linka podpialem laptopa przez LAN zeby sprawdzic czy w nim jest internet, i nie ma, jak ustawić IP żeby było?
livebox ma brame 192.168.1.1, Start IP 192.168.1.10 End 192.168.1.50
Próbowałem już różnie wpisywać i czasami pingowała mi się brama liveboxa, mogłem się z nią połączyć, ale internetu dalej nie bylo.
Jak coś, to przepraszam za moją niewiedzę. Mogę przesłać screeny panelu tego TP-linka jak coś to pomoże
livebox + planet wrt414 + TL-WA701ND
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: livebox + planet wrt414 + TL-WA701ND
Neostrady nie można dzielić poza lokal.rzepek pisze:W pokoju jest livebox, ok 150 metrów za domem jest drugi dom
Nie pomagam na PW!
-
a czy ja sie o to pytalem czy można?
pozatym jedna posesja, 2 budynki, wiec mozna.
edit: poradziłem sobie, temat mozna zamknac
pozatym jedna posesja, 2 budynki, wiec mozna.
edit: poradziłem sobie, temat mozna zamknac
-
Jak sobie poradziłeś, bo te apeki 701nd to bubel - mają zwalony tryb klienta?