Otóż mam taki problem że bede sobie zakładał internet radiowy i mam już karte sieciowa radiową Planex'a jednak nie jest ona wymagana, ale jeśli zdecyduje sie ją uzyć to nie bedzie trzba ciagnąc kabli przez mieszkanie, gdyz karta bedzie się łączyła bez przewodowo z acces pointem przy antenie. Mój problem polega na tym ze <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> co bedzie lepsz kabel czy poprzez karte sieciową?
Niby kabel to kabel ale dość długi nie jest zalecany a w moim przypadku musiał by byc z co najmniej 15m.
Z drgugiej strony <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy ta karta bedzie się "dobrze" łaczyła i mi neta nie spowolni gdyz antenka przy tejze karcie jest mizerna, zaś odległosć miedzy acces pointem a karta to jakieś 7-10m z przeszkodami: Drewniany dach i strop o grubosci jakieś 10-12cm.
<font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy ta karte sprzedawać czy zostawić a admina nie pytam bo <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy obiektywny beezie więc pytam was.
Co radzicie