TP-Link wn551g Problem internet, stabilność

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lukpaw24
Początkujący użytkownik forum

TP-Link wn551g Problem internet, stabilność

Post autor: lukpaw24 »

Witam, mam internet od dostawcy Free-net,nadajnik 50m od domu siła sygnału znakomita.Problem polega na tym iż stabilność łącza jest katastrofalna pingi cały czas są powyżej 500. Dzwoniłem do dostawcy mówił że u niego jest wszystko ok, że u mnie wirusy są, więc przeinstalowałem cały komputer i problem nadal trwa. Co może być tego przyczyną czy to wina sprzętu dostawcy czy może mojego komputera.Bardzo proszę o odpowiedź.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: TP-Link wn551g Problem internet, stabilność

Post autor: wojteks »

lukpaw24 pisze:Co może być tego przyczyną czy to wina sprzętu dostawcy czy może mojego komputera.
Wróżkami nie jesteśmy. Może być wiele problemów, zaproś dostawcę niech od Ciebie sprawdzi że jest dobrze. Niech użyje Twojej anteny (o ile taką masz).
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
KrissTofferr
Mistrz bezprzewodowy

Re: TP-Link wn551g Problem internet, stabilność

Post autor: KrissTofferr »

Może zaktualizuj sterownik dla TP-LINK WN551G.
Na stronie tp-linka widać że w krótkim odstępie czasu zaktualizowali sterownik dla Windows 7 więc może ma to coś wspólnego z Twoim problemem.
ODPOWIEDZ