Problem z tp link 8901g
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z tp link 8901g
Witam.
Łącze sie z AP, wszystko ładnie pięknie działa (internet itd) nagle nie wczytują mi się strony choć połączenie z siecią jest i wyswietlony komunikat, że mam dostęp do internetu. Jakiś czas trzeba poczekać i wczytywanie stron samo się naprawia. O co chodzi ?? Na kompie który jest połączony kablem tego problemu nie ma.
Chciałem jeszcze dodać, że nie wszystkie witryny da się wczytać. Nie wiem ocb
Łącze sie z AP, wszystko ładnie pięknie działa (internet itd) nagle nie wczytują mi się strony choć połączenie z siecią jest i wyswietlony komunikat, że mam dostęp do internetu. Jakiś czas trzeba poczekać i wczytywanie stron samo się naprawia. O co chodzi ?? Na kompie który jest połączony kablem tego problemu nie ma.
Chciałem jeszcze dodać, że nie wszystkie witryny da się wczytać. Nie wiem ocb
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Problem z tp link 8901g
Poczytaj o MTU i sposobach jego ustawiania/sprawdzania.luk135 pisze:Chciałem jeszcze dodać, że nie wszystkie witryny da się wczytać.
Nie pomagam na PW!
-
a co powiesz na całkowity zanik internetu mimo, że teoretycznie jest podłączony do sieci i pokazuje komunikat ze mam internet ??
- wojteks
- *** Administrator ***
Ile sieci WiFi łapie Twoja karta i na jakich kanałach?luk135 pisze:a co powiesz na całkowity zanik internetu mimo,
Kiedy ostatnio wyłączałeś router z prądu? To często pomaga na jakiś czas, firmware masz najnowsze?
Nie pomagam na PW!
-
jedna sieć, a.b.g. próbowałem go wyłączać ale dalej to samo
- wojteks
- *** Administrator ***
Trzeba by jeszcze sprawdzić na innym komputerze po WiFi czy są takie same objawy i ten komputer z innym routerem.
Jaka karta WiFi jest używana? Ustaw WiFi Tp-Linka na "G only" i tak samo kartę jeżeli jest a/b/g.
Jaka karta WiFi jest używana? Ustaw WiFi Tp-Linka na "G only" i tak samo kartę jeżeli jest a/b/g.
Nie pomagam na PW!