Play all inclusive 69 nocny transfer. POMOCY !!!!!!!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Play all inclusive 69 nocny transfer. POMOCY !!!!!!!
Witam mam od kilku dni neta z play 69. Mam usługe nocny transfer nie limitowany internet a ciegle mi pobiera w nocy kb. Co zrobic zeby nie pobieralo? prosze o szybko odpowiedz. Jezeli ciagle mi bd pobierac kb to bd musiał zrezygnowac.
[ Dodano: 2011-03-07, 18:11 ]
Jest ktos na tym forum? ludzieee?
[ Dodano: 2011-03-07, 18:11 ]
Jest ktos na tym forum? ludzieee?
- darx667
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Play all inclusive 69 nocny transfer. POMOCY !!!!!!!
To może trzeba zadzwonić do Play?
Play LTE Unlimited + AirRouter HP + Huawei E3272s-153
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Adrian23ek więcej info. Możesz mieć jakiegos wirusa, aktualizację programów, aktualizację systemu...
- ztomasz
- Stały użytkownik forum
Ten nocny transfer trzeba chyba aktywowac jakim kodem, ale lepiej zadzwon do play i sie dowiedz.
- darx667
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Przy opcji 69 usługa jest aktywowana automatycznie. Sam posiadam i jest wszystko OK.ztomasz pisze:Ten nocny transfer trzeba chyba aktywowac jakim kodem, ale lepiej zadzwon do play i sie dowiedz.
Play LTE Unlimited + AirRouter HP + Huawei E3272s-153
- Anonim K.
witam
mam takie pytanie: co to jest limit kredytowy??? mam oferte PLAY ONLINE 15 i mam limit kredytowy 600zl.. dowiedzialem sie ze mam wykorzystane 75zl z tego limitu i wydalem to na polaczenia i smsy... ale nigdzie nie dzwonilem ani nie pisalem... i bede musial to zaplacic?? czy dopiero jak przekrocze ten limit 600zl?? i od czego zalezy ten limit?? czego nie moge robic zeby mi tego nie nabijalo??
pomocy
pozdrawiam

mam takie pytanie: co to jest limit kredytowy??? mam oferte PLAY ONLINE 15 i mam limit kredytowy 600zl.. dowiedzialem sie ze mam wykorzystane 75zl z tego limitu i wydalem to na polaczenia i smsy... ale nigdzie nie dzwonilem ani nie pisalem... i bede musial to zaplacic?? czy dopiero jak przekrocze ten limit 600zl?? i od czego zalezy ten limit?? czego nie moge robic zeby mi tego nie nabijalo??

pomocy
pozdrawiam

Anonim K.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To jest kwota ktora mozesz wydac, zanim twoje konto nie zostanie zablokowane.Anonim K. pisze:co to jest limit kredytowy?
Tak.Anonim K. pisze:bede musial to zaplacic?
Od twoich zarobkow i tego co ustaliles podpisujac umowe.Anonim K. pisze:i od czego zalezy ten limit??
Rozmawiac i SMSowac. Mozesz jeszcze ustawic limit nizej, n.p. na 10 PLN.Anonim K. pisze:czego nie moge robic zeby mi tego nie nabijalo?
Nie pomagam na PW.
- Anonim K.

[ Dodano: 2011-05-06, 13:51 ]
a gg i tam e-mail i nie wiem co jeszcze sie wlicza w to rozmawianie i smsowanie?? no bo ja w iny sposob przez tego neta sie nie kontaktuje....
Anonim K.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Sprawdź sobie w Play24 bieżące użycie i wszystko będziesz wiedział
Prawdopodobnie wykorzystałeś pakiet godzin czy megabajtów i dalej nalicza już wg stawek standardowych.
[ Dodano: 2011-05-06, 14:01 ]
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Prawdopodobnie wykorzystałeś pakiet godzin czy megabajtów i dalej nalicza już wg stawek standardowych.
[ Dodano: 2011-05-06, 14:01 ]
Kontaktując się w tej sprawie z BOK.Anonim K. pisze:a powiedz mi jak moge zmniejszyc ten limit??
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zadzwon do BOK.Anonim K. pisze:a powiedz mi jak moge zmniejszyc ten limit??
A nie uzywasz karty do telefonowania?Anonim K. pisze:no bo ja w iny sposob przez tego neta sie nie kontaktuje.
Na rachunku nie masz szczegolowego wykazu polaczen?
Nie pomagam na PW.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Kart Play Online nie da się użyć do telefonowania, wszelkie połączenia CS są zablokowane.key pisze: A nie uzywasz karty do telefonowania?
Tylko SMSy wchodzą w grę, poza tym do bieżącego użycia trzeba pewnie jeszcze dodać koszt obowiązkowego pakietu 1000 SMS (58 zł).
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
W nowych ofertach abonamentowych Play Online All Inclusive jak najbardziej da się dzwonić, oczywiście tylko w 3G Play .Patryk pisze:Kart Play Online nie da się użyć do telefonowania, wszelkie połączenia CS są zablokowane.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Tego nie wiedziałem.Pijo pisze: W nowych ofertach abonamentowych Play Online All Inclusive jak najbardziej da się dzwonić, oczywiście tylko w 3G Play .
- Anonim K.
no ok.. ale ja nigdzie nie dzwonilem.. ani nie pisalem.. a Patryk mowi o tym pakiecie.. on co miesiac sam sie zamawia?? i te smsy sa do wszystkich w play... a co do paketu mb to mam jeszcze 64mb.. ale z tego co wiem to aktualizuje sie to co 100mb..
a na play24 mam cos takiego:
Saldo niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem (z VAT) 75,00 PLN
SMS do wszystkich 1000 szt. 31.05.2011
Limit MB 64 MB 03.06.2011
Limit godzin 30 godz. 31.05.2011
Limit kredytowy 600,00 PLN -
a na play24 mam cos takiego:
Saldo niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem (z VAT) 75,00 PLN
Limit MB 64 MB 03.06.2011
Limit godzin 30 godz. 31.05.2011
Limit kredytowy 600,00 PLN -
Anonim K.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Czyli widać, że to pierwsza faktura.Anonim K. pisze:Saldo niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem (z VAT) 75,00 PLN
58 zł pakiet SMS (zamawia się sam tylko raz, w pierwszym okresie rozliczeniowym) + 15 zł pełny abonament a reszta to pewnie abonament z niepełnego okresu rozliczeniowego i aktywacja.
http://www.playmobile.pl/resources/pdf/ ... 3.2011.pdf
- Anonim K.
okey... dzieki bardzo
[ Dodano: 2011-05-06, 17:19 ]
a jak mi sie skonczy limit transferu danych to internet bedzie wolniejszy(32mbps) czy bedzie mi ciagnelo z tego limitu kredytowego??
[ Dodano: 2011-05-06, 17:37 ]
co do tego pakietu to w umowie nic nie pisze ze on jest zamawiany tylko raz...
"7. Zgodnie z pkt. 2 niniejszej Oferty Promocyjnej Abonent zobowiązany jest do zakupu pakietu
1000 SMS do wszystkich za jednorazową opłatą 58 PLN. Opłata za pakiet SMS będzie
uwzględniona na pierwszym Rachunku Telekomunikacyjnym w oddzielnej pozycji.
a. Aktywacja pakietu SMS następuje w ciągu 24 godzin.
b. Pakiet SMS waŜny jest od dnia jego aktywacji do ostatniego dnia pierwszego, pełnego
Okresu Rozliczeniowego następującego po aktywacji Karty SIM/USIM. Liczba SMS w
ramach pakietu jest proporcjonalna do liczby dni pozostałych do końca tego Okresu
Rozliczeniowego.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
[ Dodano: 2011-05-06, 17:19 ]
a jak mi sie skonczy limit transferu danych to internet bedzie wolniejszy(32mbps) czy bedzie mi ciagnelo z tego limitu kredytowego??
[ Dodano: 2011-05-06, 17:37 ]
co do tego pakietu to w umowie nic nie pisze ze on jest zamawiany tylko raz...
"7. Zgodnie z pkt. 2 niniejszej Oferty Promocyjnej Abonent zobowiązany jest do zakupu pakietu
1000 SMS do wszystkich za jednorazową opłatą 58 PLN. Opłata za pakiet SMS będzie
uwzględniona na pierwszym Rachunku Telekomunikacyjnym w oddzielnej pozycji.
a. Aktywacja pakietu SMS następuje w ciągu 24 godzin.
b. Pakiet SMS waŜny jest od dnia jego aktywacji do ostatniego dnia pierwszego, pełnego
Okresu Rozliczeniowego następującego po aktywacji Karty SIM/USIM. Liczba SMS w
ramach pakietu jest proporcjonalna do liczby dni pozostałych do końca tego Okresu
Rozliczeniowego.
Anonim K.
-
- Guru bezprzewodowy
Pakiet SMSów jest zamiast opłaty aktywacyjnej.Anonim K. pisze:co do tego pakietu to w umowie nic nie pisze ze on jest zamawiany tylko raz...
Play tak to wymyślił, aby opłatę aktywacyjną można było "jakoś wykorzystać".
Za pakiet płacisz raz i jest on aktywny albo do końca pierwszego niepełnego okresu rozliczeniowego albo do końca pierwszego niepełnego i odnawia się raz w pierwszym pełnym okresie rozliczeniowym.
- Anonim K.

Anonim K.
-
- Stały użytkownik forum
Witam, jak zwykle potrzebuje waszej pomocy.
Play online dla posiadaczy modemów (12+2 GB + noc za free)
Zamówione w sklepie internetowym 29.08 a 06.09 przyszło i zostało od razu aktywowane.
Zasięg niebo a ziemia w porównaniu z Orange a tym samym internet super ale: Transfer nocny jest dalej liczony z limitu GB.
Czyli Panowie co tu zrobić włączam ściąganie o 0:30 wyłączam i 7 rano (ide do roboty) a tu patrze i sciągają z limitu i jestem mocno zaniepokojony, na infolinii lipa pismo wysłałem do Eshopu + do playa
Modem to E122 + TNI (czyli wszystko należycie) system to W7 + acer 5738.
Panowie co tu zrobić aby darmowo ściągać w nocy ?
Play online dla posiadaczy modemów (12+2 GB + noc za free)
Zamówione w sklepie internetowym 29.08 a 06.09 przyszło i zostało od razu aktywowane.
Zasięg niebo a ziemia w porównaniu z Orange a tym samym internet super ale: Transfer nocny jest dalej liczony z limitu GB.
Czyli Panowie co tu zrobić włączam ściąganie o 0:30 wyłączam i 7 rano (ide do roboty) a tu patrze i sciągają z limitu i jestem mocno zaniepokojony, na infolinii lipa pismo wysłałem do Eshopu + do playa
Modem to E122 + TNI (czyli wszystko należycie) system to W7 + acer 5738.
Panowie co tu zrobić aby darmowo ściągać w nocy ?
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
1. Sprawdzić w zakładce Usługi czy Nocny Transfer jest właczony.
2. Przejrzeć bilingi i reklamować połączenia, które powinny być bezpłatne .
2. Przejrzeć bilingi i reklamować połączenia, które powinny być bezpłatne .
-
- Stały użytkownik forum
Tak tak zrobiłem to zaraz po odpaleniu sprzętuPijo pisze:1. Sprawdzić w zakładce Usługi czy Nocny Transfer jest właczony.

Już pisemko poszło, myślałem że sam coś popierniczyłem (że zły nadajnik albo może za wcześnie odpalam i trochę mi wskakuje płatnego - ale nie cały nocny transfer - widać mają bałagan w systemie.Pijo pisze:2. Przejrzeć bilingi i reklamować połączenia, które powinny być bezpłatne .
Dzięki kolego będę walczył - dam znać aby było na przyszłość.
[ Dodano: 2011-09-14, 10:05 ]
Tu koledzy część odpowiedzi od Play:
"W odpowiedzi uprzejmie informuję, że w ramach Pana abonamentu jest przyznawany rabat na nocny transfer, jednak żeby on działał Abonent jest zobowiązany włączyć go osobiście przez Play24. Opłata za niego nie będzie naliczana.
Odnosząc się do Pana drugiego pytania informuję, że termin ważności pakietów GB jest wystawiony prawidłowo. Termin do 10 października oznacza, że jeżeli nie wykorzysta Pan pakietu do końca okresu rozliczeniowego (do 19 dnia każdego miesiąca) może Pan go jeszcze wykorzystać do 10 dnia następnego miesiąca."
- najbardziej mi się to podoba :
"jednak żeby on działał Abonent jest zobowiązany włączyć go osobiście przez Play24"
Pierwsza rzecz którą zrobiłem po odpalanie to sprawdzenie czy mam owy pakiet i czy jest aktywny - i był świecił się na zielono - teraz sprawdzam i bez zmian w sobotę przetestuje należycie czy działa czy nie. Dam znać - podejrzewam że mają niezły młyn z tym netem i tak się dzieje - swoja drogą w porównaniu z Orange to obsługa telefoniczna i sam internet jest o niebo lepszy.
Pozdrawiam