Co wybrać?? Orange vs Era vs Play...
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Co wybrać?? Orange vs Era vs Play...
Tak jak w temacie, używane będą 2 lokalizacje jedna to mapa Kania Polska a druga to mapa 2 skrzyżowanie Opaczewska - Szczęśliwicka. W obydwu lepiej działa Era lecz zobowiązanie na 36m. mnie dobija i przywiązanie do max 7,2 Mb/s, natomiast Orange tu zobowiązanie na 24m. i możliwość rozwoju do max 42 Mb/s. Nie wiem jak Play działa... Pomóżcie mam mętlik w głowie....
Of ery: http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... bc/netbook
Of: Orange: http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... tid=183021
Of Play: http://www.playmobile.pl/pl/promocja/pl ... index.html
Interesuje mnie abonament w okolicy 100 plnów i wiadomo z laptopem netbookiem....
Of ery: http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... bc/netbook
Of: Orange: http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... tid=183021
Of Play: http://www.playmobile.pl/pl/promocja/pl ... index.html
Interesuje mnie abonament w okolicy 100 plnów i wiadomo z laptopem netbookiem....
-
- Stały użytkownik forum
Re: Co wybrać?? Orange vs Era vs Play...
Jako że najświeższy temat z Orange .Czy można nie wyciągając karty z modemu sprawdzić stan konta w Orangee free za pomoca sms? bez logowania się na stronę?
Ja polecam Orange Free z allegro z limitem coś koło 7 GB na 5 miesięcy najtańszy najlepszy zasięg Play i Era się chowa jeśli chcesz oczywiście mieć prepaid
Ja polecam Orange Free z allegro z limitem coś koło 7 GB na 5 miesięcy najtańszy najlepszy zasięg Play i Era się chowa jeśli chcesz oczywiście mieć prepaid
-
- Użytkownik forum
Przecież dokładnie napisał, że chce post-paid w okolicy 100zł/msc z note-/netbookiemjeśli chcesz oczywiście mieć prepaid

O lokalizację nr 2 nie martwiłbym się.
W lok. nr 1 radzę sprawdzić w telefonie czy dolatuje czyiś UMTS.
Na co dzień: Neostrada 10Mbps / Speedstream 4100 / TP-Link TL-WR1043ND
Mobilnie: OFnK / Huawei K3765-HV oraz Play / Motorola Milestone
Mobilnie: OFnK / Huawei K3765-HV oraz Play / Motorola Milestone
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Witam!
Mam pytanie, czy kupował ktoś na Allegro zasilenia na kartę do Orange? Czy jest w tym jakiś haczyk?
NA SPRZEDAŻ Chodzi mi np. o tą aukcję.
Mam pytanie, czy kupował ktoś na Allegro zasilenia na kartę do Orange? Czy jest w tym jakiś haczyk?
NA SPRZEDAŻ Chodzi mi np. o tą aukcję.
- wojteks
- *** Administrator ***
To nie jest zasilenie a starter już odpowiednio zasilony przez sprzedawcę.Mały pisze:czy kupował ktoś na Allegro zasilenia na kartę do Orange?
Nie pomagam na PW!
-
Przecież taki starter wychodzi taniej niż abonament np. 19 GB za 99 zł (ważność 10 mieś). Jak to możliwe?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Jakbyś czytał to forum uważniej to byś wiedział bo było to 150 razy już tłumaczone i nie przesadzam wcale z ilością. A ważne te karty są chyba 5 miesięcy a nie 10 mimo że Orange mówi inaczej.
-
Maciek764 pisze: A ważne te karty są chyba 5 miesięcy a nie 10 mimo że Orange mówi inaczej.
Gdzie o tym mogę przeczytać, że ważne są 5 miesięcy? Na Allegro piszę, że ważne są 10 miesięcy.
- wojteks
- *** Administrator ***
http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... 0208911774 zakładka na środku strony "doładowania"Mały pisze:Gdzie o tym mogę przeczytać, że ważne są 5 miesięcy?
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 669587.png
Na allegro różne dziwne teksty są.Mały pisze:Na Allegro piszę, że ważne są 10 miesięcy.
Nie pomagam na PW!
-
Wychodzi na to, że karta ważna jest 5 miesięcy. Za 100 zł możemy dostać 7 GB.
W takim razie jak to jest możliwe, że na Allegro sprzedają 19 GB za 99 zł?
Jeżeli jest to gdzieś wyjaśnione na forum to proszę o linka.
W takim razie jak to jest możliwe, że na Allegro sprzedają 19 GB za 99 zł?
Jeżeli jest to gdzieś wyjaśnione na forum to proszę o linka.
- wojteks
- *** Administrator ***
3x doładowanie za 100zł (bonus 18GB) plus transfer danych za 100zł =19GB z tego zrobiony przelew SMS -201zł i jest 19GB/5miesięcy za 99zł.Mały pisze:W takim razie jak to jest możliwe, że na Allegro sprzedają 19 GB za 99 zł?
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
A nie przyszło ci do głowy że po prostu można doładować kilka razy?W takim razie jak to jest możliwe, że na Allegro sprzedają 19 GB za 99 zł?
Co do ważności 10 miesięcy jest bardzo prawdopodobne, że taka ważność konta to błąd na stronie Orange (ja również mam bonus niby ważny 10 miesiecy) a bonus zostanie utracony po pięciu miesiącach.
Ten 1GB jest ze startera a nie z pieniędzy...plus transfer danych za 100zł =19GB
-
Czyli sprzedający 201 zł przelewa na inny (swój) numer telefonu, a cały bonus 18 GB +1GB=19GB sprzedaje razem z kartą za 99 zł. Dobrze myślę?3x doładowanie za 100zł (bonus 18GB) plus transfer danych za 100zł =19GB z tego zrobiony przelew SMS -201zł i jest 19GB/5miesięcy za 99zł.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie, sprzedający przelewa całą kasę którą miał na koncie na inne konta, na karcie nie zostaje nawet złotówka, zostaje tylko sam bonus...
-
- Stały użytkownik forum
zostaje 0,80 gr
7 GB i ważność 5 miesięcy co przy cenach Playa ważności konta i innych operatorów wychodzi najtaniej dla kogoś kto na wylotach w pociągu chce pocztę FB sprawdzić jakieś pliki małe pobrać czyli karta idealna nie trzeba co 30 dni uzupełniać
więc jak na mniej niż 40 zł wydane na 5 miesięcy zajefajnie ;p
100 zł z laptopem a co to za laptop chyba 8,9 coś na atomie

więc jak na mniej niż 40 zł wydane na 5 miesięcy zajefajnie ;p
100 zł z laptopem a co to za laptop chyba 8,9 coś na atomie
-
W takim razie ile zostaje na koncie tego transferu? (19 GB, czy 7 GB?)
Pytam, ponieważ crash pisze:
Pytam, ponieważ crash pisze:
a wojteks pisze:crash pisze:zostaje 0,80 gr 7 GB i ważność 5 miesięcy
wojteks pisze:i jest 19GB/5miesięcy za 99zł.
- wojteks
- *** Administrator ***
Przecież w opisie aukcji jest napisane że można zamówić więcej transferu, wątpliwa pozostaje tylko 10 miesięczna ważność na wychodzące.Mały pisze:a wojteks pisze:
Nie pomagam na PW!
-
Zgadza się, że na Allegoro tak jest napisane. Zastanawiam się tylko, czy jak sprzedający przeleje całą sumę na inne (swoje) konto to, czy z limitu 19 GB nie zrobi się tylko 7 GB?wojteks pisze:Przecież w opisie aukcji jest napisane że można zamówić więcej transferu,
Może Orange te bonusy kasuje po przelaniu całej sumy pieniędzy i zostaje tylko 7GB?
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie powinno, to bonus za doładowanie. Ważne aby pozostało tyle środków aby nie utracić ważności z braku środkówMały pisze:Zastanawiam się tylko, czy jak sprzedający przeleje całą sumę na inne (swoje) konto to, czy z limitu 19 GB nie zrobi się tylko 7 GB?
Co prawda należy wykazać się ostrożnością ponieważ jeszcze nie tak dawno był błąd w systemie i przyznawał podwójne bonusy za doładowanie czy wydłużał ważność doładowania.
Nie pomagam na PW!
-
Jeszcze mam takie pytanie.
Czy sprzedający po przelaniu tych środków na inne (swoje) konto również dostanie bonus za jego zasilenie?
Czy sprzedający po przelaniu tych środków na inne (swoje) konto również dostanie bonus za jego zasilenie?
-
- Guru bezprzewodowy
NieMały pisze:Czy sprzedający po przelaniu tych środków na inne (swoje) konto również dostanie bonus za jego zasilenie?
3 doładowanie 100/110 (3x6GB bonusu) + bonusowy 1GB ze startera OFnK.wojteks pisze:3x doładowanie za 100zł (bonus 18GB) plus transfer danych za 100zł =19GB z tego zrobiony przelew SMS -201zł i jest 19GB/5miesięcy za 99zł.
Następnie przelew SMS -329zł i jest 19GB/5miesięcy za 99zł
-
- Guru bezprzewodowy
Przelew SMS przedłuża ważność o 5dni, pod warunkiem że na numerze na który przelewamy środki ważność jest krótsza niż 5dni.
-
Wniosek jest taki.
Sprzedający zarobi 100 zł pod warunkiem, że wcześniej wydane 300 zł zdąży wykorzystać przed zablokowaniem połączeń wychodzących.
Sprzedający zarobi 100 zł pod warunkiem, że wcześniej wydane 300 zł zdąży wykorzystać przed zablokowaniem połączeń wychodzących.
-
- Stały użytkownik forum
Jakoś w inny sposób muszą to robić fakt że przelewami sms
bo jak ktoś ma wystawione po 50 i więcej doładowań to ile by musiał tą kasą żaglować

-
- Mistrz bezprzewodowy
Jak dla mnie to niech oni sobie robią z tą kasą co chcą. Dla mnie oferta i tak jest najkorzystniejsza ze wszystkich operatorów.
-
W takim przypadku musieliby mieć możliwość wykorzystania w dość krótkim czasie dużej kwoty pieniędzy. Załóżmy, że sprzeda 10 starterów, które zasilił kwotą 300 zł, co daje kwotę 3000 zł do wykorzystania.crash pisze:Jakoś w inny sposób muszą to robić fakt że przelewami sms bo jak ktoś ma wystawione po 50 i więcej doładowań to ile by musiał tą kasą żaglować
- wojteks
- *** Administrator ***
A co to za problem, kilka SMSów Premium i kasa znika szybciutko.Mały pisze:W takim przypadku musieliby mieć możliwość wykorzystania w dość krótkim czasie dużej kwoty pieniędzy.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
bierz tam gdzie najtaniej
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Sprzeda na allegro, n.p. 50 PLN za 38 PLN.Mały pisze:W takim przypadku musieliby mieć możliwość wykorzystania w dość krótkim czasie dużej kwoty pieniędzy. Załóżmy, że sprzeda 10 starterów, które zasilił kwotą 300 zł, co daje kwotę 3000 zł do wykorzystania.
Nie pomagam na PW.
-
Jednak sprzedającemu nie chodzi o wydanie pieniędzy np. przez sms premium, tylko o możliwość odzyskania włożonej kasy w zasilenie karty.wojteks pisze:A co to za problem, kilka SMSów Premium i kasa znika szybciutko.
To już jest jakieś rozwiązanie.key pisze:Sprzeda na allegro, n.p. 50 PLN za 38 PLN.