Jako, że to mój pierwszy post, witam wszystkich.
Jeśli taki temat już był to przepraszam. Szukałem, nie znalazłem.
Otóż zaobserwowałem dzisiaj dziwną rzecz, a raczej dwie rzeczy.
Dzisiaj rano wyskoczył mi komunikat, że limit transferu został wyczerpany, co nawiasem mówiąc nie było możliwe, bo zapas mam spory. Po rozłączeniu i połączeniu ponownym internet wracał. Powtarzało sie to trzy razy. Za czwartym razem reconnect nie pomógł, więc postanowiłem odwiedzić stronę wyświetlającą aktualne zużycie transferu, gdzie przeżyłem pierwszy szok. Otóż dane się wyświetliły ale... nie moje, tylko jakiegos kompletnie mi nie znanego numeru, w sumie dowiedziałem się danych o limicie dla bodaj czterech różnych numerów. Stwierdziłem, że mają jakiś problem i zwyczajnie poczekam. ale po kilku godzinach bez neta mi się znudziło, więc postanowiłem skorzystać z usługi limit internet (można zwiększyć transfer o określoną kwotę) co przywróciło połaczenie.
Czy ktoś z użytkowników również dzisiaj miał takie cyrki?
Inna sprawa, dotyczy dziwnego zachowania diody na modemie. Otóż co chwilę zmienia ona kolor. Wg. instrukcji wygląda to tak, jakby modem się co chwile przelaczał na tryb 3G+, a potem z powrotem na 3G i tak w kółko. Przyznam, że dobiero raczkuję w sieciach bezprzewodowych, więc zwyczajnie zapytam, czy to normalne?
Z góry dziękuję serdecznie za odpowiedzi i pozdrawiam.
Polsat Cyfrowy - Huawei e182e problem z limitem
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Polsat Cyfrowy - Huawei e182e problem z limitem
Widać jakiś większy problem. Proponuję do BOKu zadzwonić i przedstawić im sprawę.
- Kopia
- Stały użytkownik forum
Re: Polsat Cyfrowy - Huawei e182e problem z limitem
Załóż sobie konto na icoku( Internetowym Centrum Obsługi Klienta) i tam masz wszystko podane tylko dla twojej aktywacji.Dzisiaj rano wyskoczył mi komunikat, że limit transferu został wyczerpany, co nawiasem mówiąc nie było możliwe, bo zapas mam spory.
Normalne to jest ale przy dłuższym nie korzystaniu z połączenia. Modem przeskakuje z HSPA na WCDMA, a gdy zaczynasz korzystać znowu przełącza się na HSPA. Podczas np. ściągania większego pliku powinno "trzymać" cały czas HSPA.Worlther pisze:Wg. instrukcji wygląda to tak, jakby modem się co chwile przelaczał na tryb 3G+, a potem z powrotem na 3G i tak w kółko.
F-S AMILO Pro+ Cyfrowy Polsat 13/50 GB+ Huawei E3276 + lt-6408n, ~ 350 kB/s.