Mam siec domową Wifi pod którą podpięte jest kilka laptopów. M.in. IBM Thinkpad R52. Wszystko chodzi pięknie (na klasycznym oprogramowaniu windows) zarówno w internecie jak i w sieci domowej z drukowaniem po wifi włącznie. Ostatnio dostałem jednak w ręce drugiego R52 na którym postawiłem angielskie XP Pro (angielskie gdyż system jest oryginalny). I mam zonk - pomimo iż wszysto jest ustawione i zainstalowane podobnie jak na pierwszym R52 - ta sama wersja sterowników - nie mogę wejść do sieci z poziomu windowsa: internet uruchamia się jedynie gdy łączę się przez dedykowany program Intela. Oprogramowanie XP widzi sieć ale przy połączeniu odpowiada iż sieć jest za słaba lub zbyt daleko. Podobnie gdy chce zobaczyć workgroup odpowiada iż jest to niemożliwe.
Jaka jest tego przyczyna? W systemie mam dwa urządzenia ze znakami zapytania ale zaistalowałem wszystkie sterowniki ze strony IBM/Lenowo pod ten model i nie mam pojęcia czego mu może brakować.
Wyjątkowy IMB R52 - niestety negatywnie
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Wyjątkowy IMB R52 - niestety negatywnie
Musisz w tym programie zaznaczyć gdzieś opcję że chcesz łączyć się przez Windows, powinien też być zainstalowany Service Pack 3conrdd pisze:nie mogę wejść do sieci z poziomu windowsa: internet uruchamia się jedynie gdy łączę się przez dedykowany program Intela
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Mam odznaczoną te opcję. I już instalowałem i odinstalowywałem konfigurator Intela na różne sposoby. Strowniki również. Poprostu gdy korzystam z oprogramowania Windows - na czym mi właśnie zależy- sieć widzi ale przy łaczeniu wyrzuca błąd. A o wejściu do sieci domowej mogę też zapomnieć. I nie wiem w czym błąd.
- wojteks
- *** Administrator ***
Jak z wyłącznikiem WiFi (programowym albo sprzętowym)?
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Wifi włączone