Problem z anteną cybertech 17dbi

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zuber2008z
Początkujący użytkownik forum

Problem z anteną cybertech 17dbi

Post autor: zuber2008z »

Witam posiadam modem e156g mam problem z antena takiego typu http://allegro.pl/najmocniejsza-17dbi-u ... 93068.html antena łapie 30% umts ale internet działa bardzo wolno lub rozłącza z początku było ok czy ktoś miał lub ma podobny problem z ta antena .

Dodam jeszcze ze antena jak i modem czy karta sim była sprawdzana na 2 komputerach z rożnymi systemami (ja mam win 7 i xp mój brat xp)
Mój brat również ma internet z Play jednak mu działa lepiej ma taki sam modem tylko inna antenę tube jakieś innej firmy i łapie zaledwie 9 % a internet działa kilka razy szybciej ja przekładałem mój modem na jego antenę było tez tak dobrze internet działał szybciej

Czy to możliwe aby antena łapała 30% umts a chodził internet tak bardzo wolno moim zdaniem to wina tej anteny ponieważ w tym samym czasie na antenie mojego brata net działa o kilka razy szybciej u mnie prawie wcale wczytuje tylko google tak jakby miał zwolniony transfer. chyba będę musiał ją reklamować tylko nie wiem czy ja przyjmą co o tym wszystkim sądzicie miał ktoś podobny problem za wszelkie info z góry dzięki
ODPOWIEDZ