ASUS RT-N16

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
milost94
Początkujący użytkownik forum

ASUS RT-N16

Post autor: milost94 »

Witam wszystkich :)

Od paru już lat korzystam z internetu radiowego i kabelków ;) Teraz zamierzam z tym skończyć. Tak więc chcę sobie kupić router, który odbierze sieć radiową i będzie w stanie rozesłać sygnał jako wi-fi. Kupując już nowy router pomyślałem, że przydałoby się gdyby miał również inne ciekawe funkcje (np. pobieranie plików bez włączonego komputera [jak na razie internet tylko 512 Kb :/]) I tak natrafiłam na jeden z modeli ASUSA, a mianowicie RT-N16.

Nadajnik, z którego odbieram sygnał radiowy jest oddalony od mojego domu o okołu 100m, tak że router powinien być w stanie odebrać ten sygnał.
No i teraz pytanie, czy ten router będzie w stanie przetworzyć ten sygnał i rozesłać go w postaci wi-fi?
Jeżeli tak to jaki jest mniej więcej zasięg tego sygnału (mam 2 piętrowy budynek, a router będzie na 2 piętrze).
No i ogólnie jak się router sprawuje, są jakieś problemy z jego dodatkowymi funkcjami (AiDisk, pobieranie bez komputera, udostępnianie drukarki...)?

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ