Witam, łączę się z internetem po kablu/BT z telefonu i udostępniam go komputerowi.
Moje pytanie brzmi:
-czy jest możliwe udostępnienie tego internetu do routera (po RJ-45 lub po WiFi - AdHoc z komputera ?) Tp-link TL-WR543G, po czym, do tego routera podpięcie dekodera (dokładniej samsung SHD 85), który potrzebuje internetu do ściągania sobie tam jakichś aktualizacji?
Przesłanie internettu z komutera do routera
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Przesłanie internettu z komutera do routera
Jest możliwe. Poczytaj: <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tyle z ezdecydowanie szybciej jest zrobienie tego bezposrednio po kablu - przeciez nie jest to cos, co musisz miec polaczone na stale.
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
Ok tylko nie mam tego dekodera jeszcze i nie wiem czy będę w nim mógł ustawić stałe IP, brame i dns... (raczej wątpię), a jak przejdzie przez router to myślę że on sobie to sam przydzieli.key pisze:Tyle z ezdecydowanie szybciej jest zrobienie tego bezposrednio po kablu - przeciez nie jest to cos, co musisz miec polaczone na stale.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To zle myslisz. <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> posiada server DHCP, Skonfigurowanie routera w sposob aby to stabilnie dzialalo to juz troche bardziej skomplikowa sprawa.Rolf18 pisze:a jak przejdzie przez router to myślę że on sobie to sam przydzieli.
Nie pomagam na PW.