Low ID

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Patrycja
Początkujący użytkownik forum

Low ID

Post autor: Patrycja »

Witam,
Łącze sie przez SPV C600. Niestety przy sciaganiu przez emule mam low id. Bardzo prosze o łopatologiczne wytłumaczenie jak to moge zmienic.
Sprawdzałam Ip na stronce http://www.mojnumerip.pl/index.php i jest inne niz w połączeniu.
Awatar użytkownika
lkmc
Stały użytkownik forum

Re: Low ID

Post autor: lkmc »

Zamowic zewnetrzne ip u operatora.
N6220 & moto c975
Patrycja
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Patrycja »

oki. Mysle ze mam zewnetrzne ip ale nie mam pojecia jak to zmienic i w jaki sposób sprawdzić
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

Patrycja pisze:oki. Mysle ze mam zewnetrzne ip ale nie mam pojecia jak to zmienic i w jaki sposób sprawdzić
Musisz wprowadzić dane połączenie VPN, które podali Ci w BOK jak zamawiałaś zewnętrzne IP.
Back to the Future ;)
tomek34
Stały użytkownik forum

Post autor: tomek34 »

...sorki ,ze pytam ale co to jest to zewnetrzne IP ?
Awatar użytkownika
piterepidemia
Użytkownik forum

Post autor: piterepidemia »

...sorki ,ze pytam ale co to jest to zewnetrzne IP ?
A z "szukajem" się witałeś dzisiaj :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
etranger
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: etranger »

Tak ogolnie mowiac, bez formulek etc... W sieci zawsze jestes widziany pod zewnetrznym IP. Jesli sam posiadasz Ip zewnetrzne/publiczne to jestes widziany bezposrednio w sieci, czyli mozesz sterowac wlasnymi portami itd. Natomiast bedac za NATem badz tez w innego typu sieci wewnetrznej, to IP publiczne jest przydzielone dla wielu osob naraz, czyli i Ty, i Twoj sasiad i sasiadka jestescie w sieci widziani jako jedna osoba a kwestia dostepnosci portow zalezy juz tylko i wylacznie od lacza do netu badz tez od administratora tego lacza. Nie wiem jak inaczej moge Ci to wyjasnic, wiele ciekaowstek znajdziesz chociazby na http://www.infojama.pl
Regards - etranger®
ODPOWIEDZ