Witam.
Posiadam sprzęt jak w temacie i mam z tym taki problem. Połączyłem Huawei z routerem (gniazdo USB) i router bezproblemowo wykrywa go. Poprzez LAN połączyłem router z TV i tu nie mam problemu z komunikacją. - urządzenia się widzą. Utworzyłem połączenie WiFi, ustawiłem WPA-PSK, klucz, SSID, kanał itp. i laptop z routerem się niestety nie mogą połączyć. Trwa wieczne pobieranie adresu sieciowego. Natomiast jeżeli TV skomunikuje się z routerem, odpali się internet z Play-a, to bezproblemowo sieć WiFi w kierunku laptop-router łączy bezproblemowo. Natomiast jeżeli Huawei jest nieaktywny to połączenie to nie zrealizuje się. Bez szyfrowania WiFi chodzi bez problemu.
Po przeszukaniu różnych tematów i stron - ustawiłem DNS-y ręcznie na 89.108.195.20 i 217.17.34.10, ale niestety nie pomogło. Przez chwilę pomogło włączenie opcji w Moje miejsca sieciowe->Pokaż ikony dla urządzeń sieciowych UPnP, ale tylko jednorazowo.
Może ktoś miał podobny problem z połączeniem Wifi. Z góry dziękuję za każdą sugestię, która mogłaby mnie nakierować na właściwy trop.
Pozdrawiam Tomek
TP-Link MR-3420+Huawei E220 problem z połączeniem wifi
Moderator: Moderatorzy
- worekgdy
- Początkujący użytkownik forum