Problem Play online
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem Play online
Witam .
Mam problem z podłączeniem internetu bezprzewodowego z play'a po formacie. wyskakuje , że 'brak urządzenia , lub urządzenie nie dostępne " .Po przełożeniu modemu do laptopa wszystko działa.
Wie ktoś może dla czego i co zrobić, by internet zadziałał ? Dodam, że mam Viste.
Mam problem z podłączeniem internetu bezprzewodowego z play'a po formacie. wyskakuje , że 'brak urządzenia , lub urządzenie nie dostępne " .Po przełożeniu modemu do laptopa wszystko działa.
Wie ktoś może dla czego i co zrobić, by internet zadziałał ? Dodam, że mam Viste.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Problem Play online
Tam gdzie Ci działa modem zrób aktualizacje dashboardu i firmware`u
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Izolda07 jaki modem? Wpinasz urzadzenie zawsze z ten sam port?
-
- Początkujący użytkownik forum
fulo - aktualizacja nie pomogła.
Sundance_kid- za każdym razem w inny. model : E156G
Sundance_kid- za każdym razem w inny. model : E156G
- wojteks
- *** Administrator ***
Polecam nowe sterowniki Huawei 4.20.12.00 do znalezienia na forum.Dodam, że mam Viste.
Odinstaluj wszystko co się instaluje z modemu, zainstaluj wspomniane sterowniki przed podłączeniem modemu (albo wskaż lokalizację jak instalacja ruszy). Wyłącz autoodtwarzanie dla CD/DVD/dysków przenośnych.
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy modem się zainstalował. Do łączenia możesz użyć <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
Nie pomagam na PW!
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Izolda07 jeszcze drugie pytanie powtórzę: wpinasz urządzenie zawsze w ten sam port? Urządzenie działa na tym porcie gdzie zostało zainstalowane.