Neostrada na 2 domy bezprzewodowo

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
bubalo
Początkujący użytkownik forum

Neostrada na 2 domy bezprzewodowo

Post autor: bubalo »

Wiem, że temat był już wielokrotnie omawiany ale po przeczytaniu wielu wątków nadal nie znalazłem konkretnego rozwiązania "dla siebie".

Otóż chodzi mi o bezprzewodowe podzielenie neostrady na 2 domy (wiem, że to wbrew regulaminowi operatora). Podstawowe dane:
- odległość między budynkami ok 150m, bezpośrednia widoczność, na przeszkodzie jedno drzewo.
- w budynku A. jest linia TP i na niej będzie założona neostrada, dobrze by było żeby w tym budynku była sieć WiFi - do podłączenia jeden laptop i drukarka sieciowa; ew. mogą być podłączone kablem sieciowym jeżeli WiFi będzie kłopotliwe (wyjaśnienie niżej). No i oczywiście skierowanie sygnału na drugi budynek.
- w budynku B tylko połączenie bezprzewodowe, 2-3 urządzenia.

Jak rozwiązać takie połączenie sprzętowo - co potrzebuje w jakim budynku (prosiłbym o konkretne modele) ? Zależy mi na tym żeby zminimalizować ilość potrzebnych urządzeń (optymalnie po 1 urządzeniu w każdym bud + anteny). Budżet 600 PLN. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Neostrada na 2 domy bezprzewodowo

Post autor: wojteks »

bubalo pisze:wiem, że to wbrew regulaminowi operatora
Temat zamykam.
Nie pomagam na PW!
Zablokowany