Problem z Huawei e156g

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
rafał_1995
Użytkownik forum

Problem z Huawei e156g

Post autor: rafał_1995 »

Witam mam następujący problem. Ostatnio pobierałem program XS++ pobieranie doszło do ok. 60%i stanęło nagle wyskoczył komunikat "Nie rozpoznane urządzenie USB" więc odłączyłem modem i podłączyłem z powrotem połączyłem się z siecią i tu się zaczyna problem ładowanie stron idzie po 40 kb/s na początku potem strona przestaje się ładować a wcześniej było to 400-800 kb/s. I moje pytanie jest następujące czy jest to wina modemu może został uszkodzony
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Problem z Huawei e156g

Post autor: wojteks »

rafał_1995 pisze:czy jest to wina modemu może został uszkodzony
Sprawdź modem w innej lokalizacji i z innym komputerem.
Nie pomagam na PW!
rafał_1995
Użytkownik forum

Podłączyłem dzisiaj modem u kolegi i to samo czyli kicha żadna strona się nie chce załadować.
A dodam jeszcze ze zasięg łapał z innego nadajnika.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

rafał_1995 pisze:Podłączyłem dzisiaj modem u kolegi i to samo
Może jakiś reset modemu do ustawień fabrycznych coś pomoże (komendą AT).
Nie pomagam na PW!
rafał_1995
Użytkownik forum

Dobra problem rozwiązany. Po prostu w Heyah w pakiecie internet non-stop po wykorzystaniu 25 MB transfer spada ale najdziwniejsze jest to że ja wykorzystałem ok 2,5 GB. A żeby się przekonać że modem nie jest uszkodzony włożyłem kartę z Play i wszystko działa normalnie. Tak to jest gdy zamiast poszukać od razu w googlach to zaśmiecam forum kolejnym tematem
wojteks pisze:Może jakiś reset modemu do ustawień fabrycznych coś pomoże (komendą AT).
Jakim programem można wprowadzać te komendy bo wiem że jakoś można wejść w menadżer urządzeń i w zakładce Porty (COM i LPT) wybrać swój modem ale tam trzeba dużo skomplikowanych komend wpisywać a ja bym wolał gotowce czyli wybieram swój model modemu i tam mam wszystkie komendy do niego
ODPOWIEDZ