[ 3G ] Orange - Option Icon 2

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
vice3d
Początkujący użytkownik forum

[ 3G ] Orange - Option Icon 2

Post autor: vice3d »

Witam!
Mam taki cholerny problem, mianowicie ostatnio coś się stało z moim kochanym modemem, który za żadne skarby nie chce się połączyć w 3g, w 2g łączenie z internetem zajmuje dosłownie 3-4 sekundy, natomiast z 3g jest zupełnie nie możliwe. Korzystam z modemu Option Icon 2. Oraz z Windows'a 7 home premium x64 .
Oto zdjęcie:

Obrazek
Co polecacie zrobić? Edge jest uciążliwy i mozolny.... Dlatego tak zależy mi na tym 3g ...
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: [ 3G ] Orange - Option Icon 2

Post autor: Sundance_kid »

vice3d swego czasu u koleżanki był ten sam problem. Na innym modemie było ok. Więc ja stawiam na uszkodzenie modemu.
vice3d

Tak, modem jest uszkodzony, gdyż żeby działał, potrzeba podgiąć go do góry ( wymaga zlutowania paru pinów, na płytce. Lecz, wcześniej też tak było, i jakoś 3G działało, no trudno, co ja w szpitalu mogę zrobić, rozbiorę go nożem, i spróbuje jakoś podgiąć tak, aby wszystkie piny stykały. I wtedy spróbuje połączyć się w 3G, ale to pod wieczór.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

vice3d szkoda, że nie napisałes o tym uszkodzeniu wcześniej. Z własnego doświadczenia z e156G wiem, że ta metoda moze daje skutek ale raczej najbliższym czasie licz się z wymianą modemu.
vice3d

Wiem, lecz póki co za wszelką cenę muszę ratować ten, gdyż poprostu moja choroba jest bardzo kosztowna w leczeniu, na same dojazdy tracę 100 zł tygodniowo, eh... A również szkoda mi wydawać 200 zł, bo nie wiem jeszcze ile chemioterapia potrwa :/
ODPOWIEDZ