Netia Konfiguracja linksys wrtu54g
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Netia Konfiguracja linksys wrtu54g
Witam.
Chciałbym prosić o pomoc z konfiguracja routeru linksys WRTU54G pod Netie 6Mb na kablach TP.
Czytalem wiele tematow na ten temat i informacje zawarte w nich okazały sie niepomocne lub napisane w niezrozumiały dla mnie sposób.W instrukcji routeru niema zadnych pomocnych informacji poprawnej konfiguracji dla netii.
Jestem ciemny w tych sprawach wiec prosze o wyjasnienie krok po kroku jak mam skonfigurować router najlepsze byly by jakies screeny.
Jesli to wazne to posiadam Windows 7 ultimate.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2011-05-06, 23:00 ]
Kasuje zbędne pogrubienie całości tekstu.
Chciałbym prosić o pomoc z konfiguracja routeru linksys WRTU54G pod Netie 6Mb na kablach TP.
Czytalem wiele tematow na ten temat i informacje zawarte w nich okazały sie niepomocne lub napisane w niezrozumiały dla mnie sposób.W instrukcji routeru niema zadnych pomocnych informacji poprawnej konfiguracji dla netii.
Jestem ciemny w tych sprawach wiec prosze o wyjasnienie krok po kroku jak mam skonfigurować router najlepsze byly by jakies screeny.
Jesli to wazne to posiadam Windows 7 ultimate.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2011-05-06, 23:00 ]
Kasuje zbędne pogrubienie całości tekstu.
Ostatnio zmieniony 2011-05-06, 21:59 przez JoPeK, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Netia Konfiguracja linksys wrtu54g
Najprostsza opcja to jest tu: http://www.netia.pl/files/pomoc/img-png ... _v.1.0.pdf skonfigurować na kompie, potem podłączyć modem pod gniazdo wan routera.
Lepszą opcją jest użycie modemu w trybie bridge skonfigurowanie PPPoA (czy PPPoE) na routerze.
Lepszą opcją jest użycie modemu w trybie bridge skonfigurowanie PPPoA (czy PPPoE) na routerze.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
linksys
Ustawienia modemu były identyczne z tymi zawartymi w instrukcji.
Udało mi się podłączyć modem do routera i internet działa.
Ale czy modem i router muszą być ze sobą połączone żeby internet działał? Nieda się podłączyć samego routera bez konieczność używania modemu?
Udało mi się podłączyć modem do routera i internet działa.
Ale czy modem i router muszą być ze sobą połączone żeby internet działał? Nieda się podłączyć samego routera bez konieczność używania modemu?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Netia Konfiguracja linksys wrtu54g
Musiałbyś kupić router z modemem adsl.JoPeK pisze:Nieda się podłączyć samego routera bez konieczność używania modemu?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!