Stabilność sieci.

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Dexiu
Początkujący użytkownik forum

Stabilność sieci.

Post autor: Dexiu »

Witam,

posiadam internet radiowy mhm... z anteną CHYBA 2.4GHz nie wiem, ciężko dogadać się z serwisem... i problem leży w tym, że gdy byli pod operatorem Hyperiona to internet działał często, powiedzmy, że stabilnie ale... kosmiczne pingi. teraz jest nowy operator i.. zamiast wcześniej ciągłego 1,2mb internetu mam 0,9mb ;o a z wysyłania 0,5mb mam mhm... 0-4kb... strasznie gubie pakiety, gdy nie korzystam z sieci to mhm.. gubi tak co 5-8 w pingu na google badz wp w CMD... o przesyłaniu plików na serwer moge zapomnieć.. a jeśli chodzi o sprawdzenie pingu podczas załadowania googli to trwa ładowanie google.pl z 2s i w tym czasie potrafi zgubić 1 pakiet... podejrzewam, że serwis który udostępnia łącze tzw. 'InfoGlob' za szybko tego nie zrobi, więc czy mogę zrobić coś w stylu chomikowania łącza? choćby aby było wolniejsze, ale stabilniejsze.. że np. chomikuje 50kb i jest wykorzystywane w potrzebach wysyłu? przykładowo w 10s schomikuje 50kb, gra mmorpg pobierze raz 5kb a raz 30kb to aby zawsze miała możliwość stabilnej komunikacji klient-serwer ? Czy jest możliwość swojego zestabilizowania sieci?

Jeśli źle wytłumaczyłem to proszę o pytania.

Pozdrawiam,
Patryk..
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Stabilność sieci.

Post autor: key »

Dexiu pisze:zamiast wcześniej ciągłego 1,2mb internetu mam 0,9mb
To jest jeszcze do zaakceptowania.
Dexiu pisze:gubi tak co 5-8 w pingu
Problem powinien rozwiazac twoj ISP, w koncu mu za to placisz. Ewentualnie bedzie potrzebna wymiana sprzetu.
Dexiu pisze:chomikuje 50kb i jest wykorzystywane w potrzebach wysyłu?
Nie ma takiej mozliwosci.
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

key pisze:Ewentualnie bedzie potrzebna wymiana sprzetu.
Lub dostawcy.
Nie pomagam na PW!
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

wojteks pisze:Lub dostawcy.
Ej tam zaraz pesymistycznie :hyhy:
Nie pomagam na PW.
Dexiu
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Dexiu »

Mieszkam na takiej dziurze, że wymiana dostawcy ne wchodzi wcale w grę ;] ewentualnie orange ale mhm.. wolę nie ;]
key pisze:Dexiu napisał/a:
zamiast wcześniej ciągłego 1,2mb internetu mam 0,9mb

To jest jeszcze do zaakceptowania.
jasne, jeśli wysyłanie byłoby stabilnie 20-25kb, a nie 0-4kb. Nawet z prowadzenia audycji w radiu musiałem zrezygnować bo ścinało mnie, choć potrzebne jest tylko 12kb xD

Wczoraj skontaktowałem się z właścicielem serwisu internetowego, głównym właścicielem tutaj tych wszystkich spraw i go grubo za przeproszeniem opierniczyłem za co płacimy, zgłosiłem duże niezadowolenie, opowiedziałem jak sprawa wygląda z technicznego pkt. widzenia, niektóre rzeczy był zaskoczony, że wiedziałem, zrobiło mu się mega głupio i powiedział, że podczas zmiany operatora, zrobią im się zapasy na transferze to mam mieć zwiększony transfer :D Aktualnie za 1mb płacę 74zł radiówki, a wg nowego cennika jest albo 3 albo 4mb i jak i w A tak i w B 1mb wysylania :D Koozak ;D w tej samej cenie ;]
i mam właśnie mieć zwiększony to się okaże jak to bd :P

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2011-05-15, 20:26 ]
Na forum nie bluzgamy!
Ostatnio zmieniony 2011-05-15, 19:25 przez Dexiu, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ