Modem USB - wyjazd do Anglii
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem USB - wyjazd do Anglii
Witam
W przyszłym miesiącu wybieram się do Anglii dokładnie do Burton, a dokładnie na dwa miesiące.
Chciałbym zabrać ze sobą laptopa, wraz z internetem przenośnym.
Nie zależy mi na niewiadomej prędkości. Interesuje mnie aby mi wystarczyło do GaduGadu ew. e-mail i takie przeglądanie stronek. Nic nie będę ściągał. Ważny jest też zasięg, bo wiadome nie chce mieć czegoś w ciemno.
Co byście mogli mi doradzić?? Dokładnie chodzi mi o modem no i oczywiście o sieć?? (Play,blueconnect,plus, Orange czy co?)
Dziękuję za podpowiedzi i odpowiedzi.
Pozdrawiam
W przyszłym miesiącu wybieram się do Anglii dokładnie do Burton, a dokładnie na dwa miesiące.
Chciałbym zabrać ze sobą laptopa, wraz z internetem przenośnym.
Nie zależy mi na niewiadomej prędkości. Interesuje mnie aby mi wystarczyło do GaduGadu ew. e-mail i takie przeglądanie stronek. Nic nie będę ściągał. Ważny jest też zasięg, bo wiadome nie chce mieć czegoś w ciemno.
Co byście mogli mi doradzić?? Dokładnie chodzi mi o modem no i oczywiście o sieć?? (Play,blueconnect,plus, Orange czy co?)
Dziękuję za podpowiedzi i odpowiedzi.
Pozdrawiam
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Modem USB - wyjazd do Anglii
Jeśli chodzi o sieć to musisz zaopatrzyć się na miejscu w starter.shikoba pisze:(Play,blueconnect,plus, Orange czy co?)
Internet w roamingu jest bardzo drogi.
-
- Początkujący użytkownik forum
Właśnie też tak usłyszałem w salonie Play-a.
Myślałem też czy nie kupić może już u Nas w Polsce startera z Anglii na allegro:
np.: VODAFONE lub O2
Tylko wtedy muszę doładować, jeszcze w niej coś uruchamiać czy po prostu wkładam do modemu i korzystam.
Myślałem też czy nie kupić może już u Nas w Polsce startera z Anglii na allegro:
np.: VODAFONE lub O2
Tylko wtedy muszę doładować, jeszcze w niej coś uruchamiać czy po prostu wkładam do modemu i korzystam.
-
- Guru bezprzewodowy
Polecałbym modem z Play Huawei E173 U2 za 129zl w tej chwili jest nowa edycja promocji.
Tylko musisz kopić kartę internetową, nie głosową. Ewentualnie głosową z pakietami danych.
Gdzieś na forum już była na ten temat dyskusja.
Tylko musisz kopić kartę internetową, nie głosową. Ewentualnie głosową z pakietami danych.
Gdzieś na forum już była na ten temat dyskusja.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Mozesz, tylko po co przeplacac? Starter kupisz w kazdym wiekszym sklepie za 1/3 ceny w PL.Myślałem też czy nie kupić może już u Nas w Polsce startera z Anglii na allegro:
Nie pomagam na PW.
- joujoujou
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ba, nawet lepiej - bywa, że na lotnisku, w hali przylotów jest sklep miejscowego operatora.key pisze:w kazdym wiekszym sklepie