[ Dodano: 2011-06-05, 12:51 ]
ramzes28 pisze:Proszę o pomoc w wyborze modemu HUAWEI na 900Mhz-2100Mhz cena nie ma znaczenia tylko jakość aktualnie używany będzie do PLAY 3G-4G
Moderator: Moderatorzy
ramzes28 pisze:Proszę o pomoc w wyborze modemu HUAWEI na 900Mhz-2100Mhz cena nie ma znaczenia tylko jakość aktualnie używany będzie do PLAY 3G-4G
Wg. mnie nie ma sensu wydawać takiej kasy na ten modem,bo i tak nie uzyskasz w playu więcej niż 4Mb/s chyba,ze w ofercie play fresh pakiety internetowe ale to drogo wychodzi,a najlepszym rozwiązaniem będzie modem huawei E182E, który nie ma simlocka i posiada download 21 a upload 5,76Mb/s oraz posiada aktywne złącze antenowe i wcdma 900/2100Mhz w standardzie HSPA+ czyli te tzw play 4Gadamos22 pisze:Według mojej wiedzy, spośród dostępnych modemów w Polsce najlepszy jest Huawei E372.
Wg mnie też, ale kolega pytał o najlepszy modem Huawei na rynku, więc podałem. Gdyby pytanie dotyczyło opłacalności, to odpowiedź była by nieco inna.pogodabartek pisze:Wg. mnie nie ma sensu wydawać takiej kasy na ten modem (...)
Nic dodać nic ująćDarek.74 pisze:Huawei e173 najlepszy do Play, działa stabilniej i łapie ciut mocniej sygnał od e1820 posiadam obydwa w Playu. Jego osiągi są w zapasie wystarczające do pseudo 4Gdodatkowo aktywne złącze antenowe i cena 129zł w każdym salonie Playa.