Witam, co powiecie o tym routerze http://allegro.pl/router-gsm-3g-pentagr ... 37241.html ??
Będę używał go tylko do łączenia się wifi w telefonie, w domu przez internet osiedlowy, na wakacjach przez modem orange Huawei E160E.
Czy podłączając go do osiedlówki będę potrzebował jakiś uprawnień administratora sieci do konfiguracji lub on będzie musiał mi go podłączyć??
Czy jak skonfiguruje router i np. wezmę go gdzieś ze sobą to można normalnie podłączyć kabel osiedlówki do kompa i internet będzie działał czy trzeba na nowo konfigurować??
wifi do telefonu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: wifi do telefonu
Nie - ale moze bedzie trzeba go poprawnie skonfigurowac. Wszystko zalezy czy twoj ISP "zabezpiecza" siec.grabaa pisze:Czy podłączając go do osiedlówki będę potrzebował jakiś uprawnień administratora sieci do konfiguracji lub on będzie musiał mi go podłączyć??
Wszystko zalezy jak sa administrowane sieci. W najlepszym wypadku nie musisz nic robic.grabaa pisze:Czy jak skonfiguruje router i np. wezmę go gdzieś ze sobą to można normalnie podłączyć kabel osiedlówki do kompa i internet będzie działał czy trzeba na nowo konfigurować??
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
jednak zrezygnuje z wifi przez modem 3g, zostanę przy osiedlówce
i teraz takie moje pytanie jaki dobry router polecacie w cenie do 60-70zł, żeby był mało prądożerny i miał dobry przesył, czasami będę też używał wifi na laptopie
myślałem nad PENTAGRAM P-6361 ale trochę tego prądu pobiera
i teraz takie moje pytanie jaki dobry router polecacie w cenie do 60-70zł, żeby był mało prądożerny i miał dobry przesył, czasami będę też używał wifi na laptopie
myślałem nad PENTAGRAM P-6361 ale trochę tego prądu pobiera
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Lepiej poszukaj jakiegoś TP-Linka.grabaa pisze:myślałem nad PENTAGRAM P-6361
- HeXoReK
- Stały użytkownik forum
Daj spokójgrabaa napisał/a:
myślałem nad PENTAGRAM P-6361
Zdecydowanie Ovislink lub TP-LINK.
Nie wiem czego wszyscy rzucają się na 802.11n (PENTAGRAM P-6361)
Dajmy że ten router osiągnie 150Mbps co oczywiście jest niemożliwe przy sprzęcie za 66,99 zł...
Do tego potrzebujesz 2 urządzenie które obsługuje standard 802.11n...
Dajmy że posiadasz neta 6Mb/s to po co ci transfer 150Mb/s po sieci ?802.11b 11Mb/s
802.11g 54Mb/s
802.11n 150Mb/s