Potrzebuję ustawić sobie WiFi w nowym telefonie. To HYUNDAI MB-8200.
Problem w tym, że po prostu nie umiem i nie ma mi kto pomóc.
Muszę wybrać.
Karta sieciowa łączy się z:
- Internet
- Praca
Wybierz kartę, aby zmodyfikować ustawienia:
- CSR UniFi Adapter
- Sterownik karty Ethernet zgodnej z... (więcej mi się na ekranie nie mieści)
- Zdalny host NDIS
- Bluetooth PAN Driver
- AsyncMac NDISWAN Miniport
- znowu Zdalny host NDIS
- Virtual Ethernet Intermediate Miniport
- PPTP NDISWAM Miniport
- L2TP NDISWAB Miniport.
Które wybrać?
Z góry dziękuję za pomoc.
p.s. A potem, jak wybiorę, to co wybrać dalej:
- Użyj adr. IP przypis. przez serwer
- Użyj podanego adresu IP?
Dziękuję!
WiFi w telefonie HYUNDAI MB-8200
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: WiFi w telefonie HYUNDAI MB-8200
I na jednym i na drugim będzie działać, w teorii na ustawieniu "Praca" jest do pracy w sieci, a "Internet" to coś w rodzaju firewala.bloom pisze:Karta sieciowa łączy się z:
- Internet
- Praca
Nic nie zmieniasz.bloom pisze:Wybierz kartę, aby zmodyfikować ustawienia:
Jeśli masz włączone dhcp na routerze to wybierz.bloom pisze:- Użyj adr. IP przypis. przez serwer
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Re: WiFi w telefonie HYUNDAI MB-8200
Witam.
Wejdź w Windows -> Ustawienia -> Połączenia -> Men.bezprzew.
Palcem przytrzymaj w wi-fi suwak przy off, poczujesz wibrację nie odrywając palec, przesuń
suwak na off. Włączysz wi-fi, przyciśnij Ustawi... wybierz ustawienia wi-fi, zobaczysz dostępne sieci. Wybierz swoją. Po włączeniu wi-fi możesz cofnąć się do Połączenia i wybrać Wi-Fi tam też znajdziesz dostępne sieci.
Wejdź w Windows -> Ustawienia -> Połączenia -> Men.bezprzew.
Palcem przytrzymaj w wi-fi suwak przy off, poczujesz wibrację nie odrywając palec, przesuń
suwak na off. Włączysz wi-fi, przyciśnij Ustawi... wybierz ustawienia wi-fi, zobaczysz dostępne sieci. Wybierz swoją. Po włączeniu wi-fi możesz cofnąć się do Połączenia i wybrać Wi-Fi tam też znajdziesz dostępne sieci.
-
brak sieci bezprzewodowych mb-8200
Witam. Od 3 dni ja również jestem użytkownikiem telefonu hyundai md-8200. Już udało mi wgrać nową klawiaturą (standardowa za mała) finger keyboard a także uruchomić automatę zmieniając prędość odczytu na 4800. Jednak nie mogę sobie poradzić z uruchomieniem wifi.
wchodząc w ustawnienia - polaczenia - men. bezprzewodowe - przeciągam suwak wifi na on(niebieskie pole), jednakże telefon nie wykrywa żadnych sieci bezprzewodowych. A są <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> gdyż pracuje na laptopie ktory korzysta z sieci bezprzewodowej (sieć moja wewnętrzna, puszczona routerkiem-odleglosc okolo 5 metrow wiec to <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> nie wina sygnalu odleglosci)
W ustawieniach wifi, zmienialem już prawie wszystkie opcje... naprawde nie mam pojecia co ustawić w tych kartach sieciowych...
Pojawia się ta jakby antenka od wifi, chwile wyszukuje i na tym koniec.
Czy trzeba ręcznie tworzyć jakieś połączenia??
Jeżeli ktoś miał podobny problem i udało mu się to przejść, będę wdzięczny za wskazowki.
Pozdrawiam.
wchodząc w ustawnienia - polaczenia - men. bezprzewodowe - przeciągam suwak wifi na on(niebieskie pole), jednakże telefon nie wykrywa żadnych sieci bezprzewodowych. A są <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> gdyż pracuje na laptopie ktory korzysta z sieci bezprzewodowej (sieć moja wewnętrzna, puszczona routerkiem-odleglosc okolo 5 metrow wiec to <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> nie wina sygnalu odleglosci)
W ustawieniach wifi, zmienialem już prawie wszystkie opcje... naprawde nie mam pojecia co ustawić w tych kartach sieciowych...
Pojawia się ta jakby antenka od wifi, chwile wyszukuje i na tym koniec.
Czy trzeba ręcznie tworzyć jakieś połączenia??
Jeżeli ktoś miał podobny problem i udało mu się to przejść, będę wdzięczny za wskazowki.
Pozdrawiam.