Huawei e173 problem - nie mozna połączyć
Moderator: Moderatorzy
-
filipyoyo
- Początkujący użytkownik forum
Huawei e173 problem - nie mozna połączyć
Witam!
System:windows xp
Mam dość dziwny i skomplikowany problem. Opiszę wszystko po kolei.
Podpisałem umowe na iPlusa. Przyniosłem modem do domu i zainstalowalem iplus manager.
Internet chodził, jednak gdy wyjechałem w trasę i korzystałem dłużej z modemu zauwazylem że manager zaczyna się wieszać. Postanowiłem połaczyć dial-up i przypadkowo znalazłem program top netinfo. Odinstalowałem iplus managera Program nie chciał mi się podłaczyć "Port jest zajęty przez inną aplikację itd." . Postanowiłem że odinstaluje sterowniki i zainstaluje wszystko na nowo ale nie pomogło, więc ponowiłem próbę tylko że dodatkowo usunąłem wszystkie wpisy z rejestru mające w nazwie huawei "glupi pomysl" top netinfo nadal nie odpalał z tym samym błedem. Teraz nie odpala nawet iplus manager.
Moje pytanie brzmi: Czy można to jakoś naprawić żeby mozliwe było połączenie jakimkolwiek programem? Format nie wchodzi w gre bo to komputer sluzbowy
Dodam że na innym komputerze z xp top netinfo połączyło odrazu
System:windows xp
Mam dość dziwny i skomplikowany problem. Opiszę wszystko po kolei.
Podpisałem umowe na iPlusa. Przyniosłem modem do domu i zainstalowalem iplus manager.
Internet chodził, jednak gdy wyjechałem w trasę i korzystałem dłużej z modemu zauwazylem że manager zaczyna się wieszać. Postanowiłem połaczyć dial-up i przypadkowo znalazłem program top netinfo. Odinstalowałem iplus managera Program nie chciał mi się podłaczyć "Port jest zajęty przez inną aplikację itd." . Postanowiłem że odinstaluje sterowniki i zainstaluje wszystko na nowo ale nie pomogło, więc ponowiłem próbę tylko że dodatkowo usunąłem wszystkie wpisy z rejestru mające w nazwie huawei "glupi pomysl" top netinfo nadal nie odpalał z tym samym błedem. Teraz nie odpala nawet iplus manager.
Moje pytanie brzmi: Czy można to jakoś naprawić żeby mozliwe było połączenie jakimkolwiek programem? Format nie wchodzi w gre bo to komputer sluzbowy
Dodam że na innym komputerze z xp top netinfo połączyło odrazu
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Huawei e173 problem - nie mozna połączyć
Co to za problem, masz w firmie komórkę odpowiedzialną za komputery?filipyoyo pisze: Format nie wchodzi w gre bo to komputer sluzbowy
Jeżeli nie masz to robisz recovery systemu operacyjnego ale pojawi się problem zainstalowanych aplikacji więc musi być odpowiednia komórka w formie żeby to zrobić prawidłowo.
Nie pomagam na PW!
-
key
- *Mistrz bezprzewodowy*
Reczna instalacja sterownikow z modemem w innym porcie USB.
Nie pomagam na PW.
-
filipyoyo
zmiana portu usb nie pomaga
komputera nie mogę oddać do naprawy bo go potrzebuje cały czas
komputera nie mogę oddać do naprawy bo go potrzebuje cały czas
- compile
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Zainstaluj mobile partner i nie filozuj. Zostaw to innym 
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Przywracanie systemu uruchom. Jest gdzieś w Menu-Start - Akcesoria.filipyoyo pisze:System:windows xp
-
filipyoyo
nie mam zapisanego przywracania systemu wiec nie da rady
ŻADEN proram nie odpala to nie wina programu
prosze o porady jak naprawic byle obyło się bez ponownej aktywacji systemu, licencji(reinstal systemu odpada)
ŻADEN proram nie odpala to nie wina programu
prosze o porady jak naprawic byle obyło się bez ponownej aktywacji systemu, licencji(reinstal systemu odpada)
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Włóz modem do portu USB i w menedzerze urządzeń po kolei odinstaluj te urządzenia które były zainstalowane dla E173. Czyli w sekcji Modemy, potem CDROM, potem Porty COM. Wyciągasz E173 i uruchamiasz ponownie komputer. Podłączasz E173 do innego portu USB i instalacja rozpoczyna się od nowa.filipyoyo pisze:nie mam zapisanego przywracania systemu wiec nie da rady