Philips LCD 40PFL8605H i połączenie z komputerem ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Philips LCD 40PFL8605H i połączenie z komputerem ?
Witam,
Mam telewizor Philips LCD 40PFL8605H i dokupiłem do niego adapter WiFi Philips PTA01. Teraz mam problem z połączeniem adaptera z moim komputerem. Mam komputer stacjonarny z systemem operacyjnym Windows 7, niestety nie mam w kompie żadnej wbudowanej karty bezprzewodowej oraz nie posiadam w domu żadnego routera. Jedynie mam kartę sieciowa na USB: Netgear Wireless USB Adapter WPN111. Teraz mam pytanie czy jest możliwość połączenia telewizora z komputerem za pomocą tych dwóch adapterów: WiFi Philips PTA01 - Netgear Wireless USB Adapter WPN111. Jeśli tak to proszę o instrukcje jak mam to zrobić. Głównie chodzi o to żeby obraz z kompa był na telewizorze.
Mam telewizor Philips LCD 40PFL8605H i dokupiłem do niego adapter WiFi Philips PTA01. Teraz mam problem z połączeniem adaptera z moim komputerem. Mam komputer stacjonarny z systemem operacyjnym Windows 7, niestety nie mam w kompie żadnej wbudowanej karty bezprzewodowej oraz nie posiadam w domu żadnego routera. Jedynie mam kartę sieciowa na USB: Netgear Wireless USB Adapter WPN111. Teraz mam pytanie czy jest możliwość połączenia telewizora z komputerem za pomocą tych dwóch adapterów: WiFi Philips PTA01 - Netgear Wireless USB Adapter WPN111. Jeśli tak to proszę o instrukcje jak mam to zrobić. Głównie chodzi o to żeby obraz z kompa był na telewizorze.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Philips LCD 40PFL8605H i połączenie z komputerem ?
Kombinujesz w zlym kierunku.
Czyli TV zamiast monitora. Potrzebujesz kabel VGA lub HDMI - w zaleznosci jakie wyjscie ma twoj komp.marlon24 pisze:Głównie chodzi o to żeby obraz z kompa był na telewizorze.
Nie pomagam na PW.
-
Wiem wiem kablami można łatwo i szybko to zrobić, niestety u mnie to odpada ze względu na położenie sprzętów. Ale adapter WiFi Philips PTA01 powoduje że można zrobić to bez kabli. Ale jest pytanie czy można łączyć dwa sprzęty za pomocą adapterów. Gdzie adapter WiFi Philips PTA01 jest podłączony do TV, a adapter Netgear Wireless USB Adapter WPN111 jest podłączony do kompa. Czy jest taka możliwość nie wiem może w ustawieniach w Windowsie lub w tym adapterze Netgear trzeba coś ustawić, aby komp połączył sie z TV ???
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jeszcze raz: co chcesz osiagnac?marlon24 pisze:Ale adapter WiFi Philips PTA01 powoduje że można zrobić to bez kabli.
Piszesz:
Tego nie zrobisz.marlon24 pisze:Głównie chodzi o to żeby obraz z kompa był na telewizorze.
Przez WiFi mozesz jedynie udostepnic I-Net i pliki telewizorowi ale nie przekazesz obrazu.
Nie pomagam na PW.
-
Oki. A możesz mi wytłumaczyć jak mam zrobić, aby udostępnić I-Net i pliki telewizorowi. Nie mam żadnej instrukcji, a z sieci jestem laikiem.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Kto jest twoim dostawca internetu i jaka droga go dostajesz?
Nie pomagam na PW.
-
Dostawcą internetu jest Neostrada podpięta do lini telefonicznej. Komputer (system operacyjny Windows 7) jest podpięty kablem skrętką do zwykłego modemu (nie WIFI) COMBO ZTE .
-
Marlon, jeśli oba urządzenia, o których piszesz są jedynie odbiornikami sygnału, to nie będziesz miał możliwości bezprzewodowego przeglądania zawartości komputera na ekranie telewizora.
W razie dodatkowych pytań jestem dostępny pod adresem mailowym – ekspert[malpa]philips.com
W razie dodatkowych pytań jestem dostępny pod adresem mailowym – ekspert[malpa]philips.com
Ekspert Philips udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z produktami marki Philips. Zapraszamy do dyskusji lub bezpośredniego kontaktu.