To mój pierwszy post więc wypada się przedstawić. Mam na imię Adam , wiek ponad 40 , mieszkam w Białymstoku.
A teraz o moim problemie:
Modem Compass 885 posiadam od 1,5 roku. Używam go sporadycznie na wyjazdach służbowych i na działce (na działce używam anteny zewnętrznej która dodaje jakieś 7dB ). Niedawno modem zaczął się domagać aktualizacji , a że niedawno doładowałem go za 50 zł i dostałem "w prezencie " 2GB , więc pomyślałem " niech mu będzie ". Po aktualizacji "dostałem " nową skórkę , ale istotnych zmian w interfejsie nie zauważyłem . No może jedną - znikła sieć - modem nie pokazywał żadnych dostępnych sieci
Tydzień temu byłem w Olsztynie - może nie w Centrum - ale jeszcze w mieście . Odpalam kompa , podłączam modem - pokazuje mi -47dB. Wow , ale będzie chodzić - rzadko gdzie trafiałem na taki . A tu wyskakuje mi błąd ( nie pamiętam numeru ) - ale taki jak zawsze gdy był koniec kasy na koncie. Było 2 GB , ściągnąłem przez kartę aktualizację , trochę połaziłem po necie , czyżby to już koniec ? Ale następnego dnia dokupiłem znów za 50 zł - syn mi sprawdził w swoim telefonie kartę i okazuję się że mam w sumie prawie 100 zł na koncie
Jako ,że trochę użytkowników Sierry jest w Polsce , i pewnie też ktoś ściągnął tą aktualizację , i może miał podobne problemy jak ja i sobie z nimi poradził - to proszę o pomoc , bo mi się już pomysły i wiadomości z zakresu informatyki wyczerpały . Dodam , że wg mapy zasięgu iPlusa na działce powinien u mnie działać EDGE na zewnątrz. Pozdrawiam.