Mam dostep do vpna.Problem jest taki, ze mam ustanowione polaczenie vpn ale nie moge polaczyc sie z konkretna aplikacją, ktora chodzi tam na porcie 5500(jest brak kontaktu z serwerem aplikacji).Na stronie tplinka ( np. TL-WR340GD ) mozecie zobaczyc te miejsca gdzie chyba mozna to skonfigurowac.
Forwarding->Virtual Servers;Port Triggering Nie wiem lokalnie na jakim porcie to chodzi.
Jak to ustawic?
VPN dziala ale nie do konca
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
VPN dziala ale nie do konca
Ostatnio zmieniony 2011-06-23, 06:26 przez shizy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: VPN dziala ale nie do konca
Zdradz cos wiecej: jaki VPN jak wygladaja pliki konfiguracyjne?
Nie pomagam na PW.
-
Klient vpn to windows WAN miniport PPTP.W ustawieniach jego jest zaznaczone, ze ma zrywac polaczenia jesli bedzie nieszyfrowane.Dodam, ze laczac sie z innej sieci gdzie adresacja w lanie jest 172.16.x.x jest ok a w problematycznej lokacji jest 192.168.x.x .Konkretny host z ktorym sie chce polaczyc jest w sieci o adresacji 192.168.x.x
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Niestety tutaj niewiele pomoge. Daj tekstowy wynik ipconfig /all z serwera i klienta po polaczeniu, moze bedzie cos widac.Klient vpn to windows WAN miniport PPTP.
Nie pomagam na PW.
-
Nie za bardzo sie moge dzis polaczyc ale podejrzewam ,ze trzeba przekierowac port (porty?) w routerze TP-link.Jesli go pomine (tp-linka), i podepne sie do internetu bezposrednio pod modem ISP wtedy jest ok.