Huawei E122 z Ery i kartą Orange
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Huawei E122 z Ery i kartą Orange
Witajcie!
Od tygodnia używam modemu Huawei E122. Kupiłem go ze starterem blueconnect, jednak moc sygnału jest zbyt słaba do "normalnego" funkcjonowania. Dlatego też kupiłem starter Orange. Potrzebuję oprogramowania (z tego co czytałem, to się chyba dashboard nazywa), na którym będę mógł się zalogować i połączyć z siecią. Może być to oprogramowanie z Orange, lub też inne, byleby działało z tym modemem i kartą.
Pozdrawiam.
Od tygodnia używam modemu Huawei E122. Kupiłem go ze starterem blueconnect, jednak moc sygnału jest zbyt słaba do "normalnego" funkcjonowania. Dlatego też kupiłem starter Orange. Potrzebuję oprogramowania (z tego co czytałem, to się chyba dashboard nazywa), na którym będę mógł się zalogować i połączyć z siecią. Może być to oprogramowanie z Orange, lub też inne, byleby działało z tym modemem i kartą.
Pozdrawiam.
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Huawei E122 z Ery i kartą Orange
Do łaczenia z kartą Orange mozesz wykorzystywać aplikację blueconnect instalująca sie z modemu.
Musisz tylko zrobić jedną rzecz aby łączyło z kartą Orange.
W aplikacji blueconnect wchodzisz w Narzędzia-Opcje-Zarządzanie profilami
Tu klikasz Nowy - wpisujesz nazwę profilu , np. Orange, zmieniasz APN na statyczny , w pole APN wpisujesz - internet, nic więcej nie zmieniasz , klikasz na "zapisz" i klikasz na "Ustaw domyślne"
Od teraz będzie Ci łączyć z Orange Free na kartę.
Musisz tylko zrobić jedną rzecz aby łączyło z kartą Orange.
W aplikacji blueconnect wchodzisz w Narzędzia-Opcje-Zarządzanie profilami
Tu klikasz Nowy - wpisujesz nazwę profilu , np. Orange, zmieniasz APN na statyczny , w pole APN wpisujesz - internet, nic więcej nie zmieniasz , klikasz na "zapisz" i klikasz na "Ustaw domyślne"
Od teraz będzie Ci łączyć z Orange Free na kartę.
-
Działa.
Ale ktoś może jednak ma ten dashboard Orange?

- Pijo
Orange wydaje swój własny soft do obsługi modemów (nie hauwei mobile partner), który nie będzie wspierał tego modemu.Matteo pisze:dashboard Orange?
-
No dobrze. A jest jakaś różnica pomiędzy działaniem na dashboardzie Ery i Orange? Sieć z Orange ładuje się bardzo długo, a potem bardzo często traci połączenie, nawet w miejscu, gdzie wyświetla się 80% sygnału...
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie ma. Zamiast programu Ery możesz użyć <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>Matteo pisze:A jest jakaś różnica pomiędzy działaniem na dashboardzie Ery i Orange?
Jakie masz połączenie? EDGE czy 3G. W wielu lokalizacjach Orange na 3G tak ma a EDGE działa jak chce.Matteo pisze:Sieć z Orange ładuje się bardzo długo, a potem bardzo często traci połączenie, nawet w miejscu, gdzie wyświetla się 80% sygnału
Nie pomagam na PW!
- Pijo
Z 3G też bywa róznie. W Wawie brat przerzucił się z OF na Play bo rwało mu dość często połączenia na 3G . Natomiast mojej znajomej mieszkającej pod NodeB w Bstoku OF chodzi bardzo dobrze.wojteks pisze:W wielu lokalizacjach Orange na 3G tak ma a EDGE działa jak chce.
-
Mam EDGE.
- wojteks
- *** Administrator ***
To kiepsko widzę używanie tego połączenia. Żadnym oprogramowaniem tego nie poprawisz.Matteo pisze:Mam EDGE.
Nie pomagam na PW!
-
No trudno, trzeba żyć dalej. Akurat blueconnect zaczął mi łapać zasięg. A propos, T-Mobile oferuje bonusy czy jedynie 100 kB/3 gr?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Za 25zł 500MB, powyżej 50zł 2GB.
[ Dodano: 2011-06-29, 21:00 ]
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... er/starter
[ Dodano: 2011-06-29, 21:00 ]
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... er/starter