Jak przełączyć Option Icon 225 w tryb modemu?

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
forsaken
Początkujący użytkownik forum

Jak przełączyć Option Icon 225 w tryb modemu?

Post autor: forsaken »

Chciałbym łączyć się sposobem podanym w tym temacie http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=10075. Niestety po odinstalowaniu programu, odinstalowują się też sterowniki. Sterowniki wyciągnąłem sobie z instalatora msi, ale bez instalacji całego pakietu (soft +stery) modem jest widziany tylko jako wirtualny CD i nie można zainstalować sterowników. Czy można go jakoś przełączyć w tryb modemu?
berni
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Jak przełączyć Option Icon 225 w tryb modemu?

Post autor: berni »

forsaken pisze:Czy można go jakoś przełączyć w tryb modemu?
Instalacja samych sterowników dla iCON-a 225:
1) Najpierw zainstalowałem GlobeTrotter Connect, mam wer. 3.1.0.1162 i z zainstalowanego katalogu c:\Program Files\Option\GlobeTrotter Connect\driver skopiowałem w inne miejsce katalog ze sterownikami \GTHSxPA .
2) Wyinstalowałem menedżera GlobeTrotter Connect.
3) Po restarcie kompa i podpięciu modemu anulowałem instalację GlobeTrotter-a. W Bezpiecznym usuwaniu sprzętu w pasku zadań zatrzymałem Masowe urządzenie magazynujące USB - ZCOPTION HSDPA Modem USB Device i nie odłączając modemu w Menedżerze urządzeń -> Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej było Masowe urządzenie magazynujące USB z żółtym wykrzyknikiem tutaj prawym przyciskiem myszki Aktualizuj sterownik -> włączy się Kreator aktualizacji i sprzętu -> Czy Windows ma połączyć z witryną Update -> Nie, nie tym razem -> Zainstaluj z listy lub określonej lokalizacji -> trzeba wskazać skopiowany wcześniej katalog, u mnie to c:\_stery_iCON_225\GTHSxPA -> Zakończ -> pokaże się komunikat o konieczności ponownego restartu -> Nie -> odłączenie modemu i dopiero wtedy restart. Po ponownym podłączeniu włącza się Kreator nowego sprzętu -> tu zrobiłem podobnie jak poprzednio z określonej lokalizacji. Ta metodą trzeba zainstalowć sterowniki do wszystkich urządzeń iCON-a 225 a jest ich w sumie 4 aż w Menedżerze urządzeń nie będzie żadnego żółtego wykrzyknika. Nie powinno być już wirtualnego CD-ROM-u ZCOPTION.
Skonfigurowanie połączenia jest już opisane, tu tylko dodam, że u mnie w ConnectString5 jest różnica w załączniku zrzut (tak ustawił system) ponadto po rozłączeniu diodki palą się ciągle a powinny migotać - może ktoś wie jak to zmienić.
ODPOWIEDZ