Problem z Pingiem na WiFi (2 rotuery ,radiówka)

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
RedFox
Początkujący użytkownik forum

Problem z Pingiem na WiFi (2 rotuery ,radiówka)

Post autor: RedFox »

Witam. Ostatnio Miałem założony net Wifi,(radiówka ) i mam problem ,ale to za chwile.
neta mam tak:
Kabel od Anteny z dachu idzie do 1 Routera (SparkLanII Wrtr 141),zaś 1 router łączy się kablem z drugim routerem (taki sam) i ten 2 rozsyła Neta pod domu za pomocą anteny Tp-link . W Kompie mam Kartę RaLnik Rt2400 i taką małą antenkę na niej. Internet długo się włącza ,jakieś 2-3 min, gubi pakiety , pingi w grach ponad 150 ;/ ..Wczoraj się zdenerwowałem i zamieniłem anteny. Tą małą z sieciówki dałem na 2 router co rozsyła a Tą duża TpLinka przykręciłem na siecówkę . I internet trochę szybciej chodzi ale nadal jest masakra. Strony się długo czasami włączają albo net staje na kilka min . ;/ pomoże ktoś? Z Góry thx.

na lapku net też chodzi słabo. ;/ z 5 m od routera.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Problem z Pingiem na WiFi (2 rotuery ,radiówka)

Post autor: key »

Sprawdz czy problem wystepuje po bezposrednim podlaczeniu sie kablem do routera.

Fajnie by bylo, gdybys rozrysowal schemat sieci z zaznaczeniem adresow IP poszczegolnych urzadzen oraz portow na routerze (WAN/LAN).

Wkonfiguracji ktora opisujesz latwo zrobic pare dosc istotnych bledow, powodujacych ze net dziala po japonsku.
Nie pomagam na PW.
RedFox
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z Pingiem na WiFi (2 rotuery ,radiówka)

Post autor: RedFox »

Adres Ip to jedynie z kompa mogę podać bo nie mam dostępu do ustawien routera bo to mi koleś od neta zakładał i nic nie podał . Wieć chyba raczej nic nie zdziałamy ;/

A właśnie też myślałem ,że coś z kablem od neta przy 1 routerze bo końcówka była ułamana i myślałem ,że był mniejszy styk ,ale pan od internetu mi przylutował nową końcówkę i jest minimalnie lepiej ;/ ale i tak net staje albo duży ping albo strony się nie wczytują.
ODPOWIEDZ