Witam.
mam duży problem z modemem ZTE MF 636 w sieci PLUS - iPlus
a więc - do pewnego czasu wszystko chodziło tzn modem bez problemu łączył się z internetem, prędkość była całkiem w porządku. jakiś miesiąc temu z niewiadomych przyczyn rozłączyło mi internet. połączyłem go ponownie ale co jakiś czas się sam rozłączał. doszło do tego, że rozłączał się co 1 -2 min po połączeniu.Dzwoniłem kilkukrotnie na pomoc techniczną, robiłem co kazali lecz reinstalacje iPLUS'a i sterowników nie pomogły. Człowiek z pomocy technicznej stwierdził że muszę oddać modem do serwisu. modem oddałem na gwarancje. W "serwisie" stwierdzili, że wszystko jest dobrze i że modem działa. Po odpaleniu modemu w domu sytuacja się powtarzała - tzn rozłączał internet co 1-2 min. Instalowałem starsze wersje iPLUS manager'a, to tez nie pomogło. Teraz doszło do tego, że po podłączeniu modemu do komputera nie jest on wcale wykrywany. modem mam na laptopie z systemem Vista 32bity. próbowałem też na innym komputerze z Windowsem XP - jest to samo - komputer nie widzi modemu. Próbowałem stworzyć połączenie poprzez konfiguracje nowej sieci w Windowsie. Tez nie działa. Już sam nie wiem co mam zrobić. Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
modem ZTE MF 636 - problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: modem ZTE MF 636 - problem
Jeszcze raz oddać na gwarancję a jak po gwarancji to kupić nowy modem.wormik pisze: Już sam nie wiem co mam zrobić.
Nie pomagam na PW!
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Wszystko co opisujesz, poza serwisem już przechodziłem na Windows 7.
Tyle że u mnie po porstu odpalił się "20 razy", a za "21" wykrył jakiś błąd i żadne reinstalacje sterów nie pomogły. Już nie sprawdzałem potem tego, po prostu postawiłem Win 7 na wirtualce na Linuxie, w którym praktycznie modem chodzi po kilku kliknięciach.
Jednak miałbym propozycje
Spróbować odpalić na jakimś linuksie czy totalnie czystym Windowsie (nie instalować iPlus Menadżera). Może to być też problem z kablem czy portami USB od strony modemu albo komputera.
A masz podłączony na 2 proty USB?
Tyle że u mnie po porstu odpalił się "20 razy", a za "21" wykrył jakiś błąd i żadne reinstalacje sterów nie pomogły. Już nie sprawdzałem potem tego, po prostu postawiłem Win 7 na wirtualce na Linuxie, w którym praktycznie modem chodzi po kilku kliknięciach.
Jednak miałbym propozycje
Spróbować odpalić na jakimś linuksie czy totalnie czystym Windowsie (nie instalować iPlus Menadżera). Może to być też problem z kablem czy portami USB od strony modemu albo komputera.
A masz podłączony na 2 proty USB?
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
-
- Początkujący użytkownik forum
modem miałem podłączony początkowo na jednym porcie, później na dwóch ale to było w czasach jak wszystko chodziło...
Co do kupna nowego jest taki problem, że ja mam to "coś" na abonament do października... W tym tygodniu oddam na gwarancje...
Co do kupna nowego jest taki problem, że ja mam to "coś" na abonament do października... W tym tygodniu oddam na gwarancje...
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Możliwe ze trafiłeś na chybiony model, możliwe że po prostu tam koze wyglądać praca Win z tym modemem.
Masz wyjście - rozejrzyj się za innym zapasowym na te parę miesięcy, potem weźmiesz sobie nowy.
Masz wyjście - rozejrzyj się za innym zapasowym na te parę miesięcy, potem weźmiesz sobie nowy.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2