Nokia 3120 i Internet w iPlus.

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
meandro
Początkujący użytkownik forum

Nokia 3120 i Internet w iPlus.

Post autor: meandro »

Posiadam nokię 3120 z GPRSem oraz aktywną kartę iPlusa. Nokię do komputera połączyłem poprzez kabel USB. Kabel zainstalowałem poprzez sterowniki do niego dołączone. Teraz co mi jeszcze potrzeba do odpalenia netu? Jak program jakiś to jaki? Na stronię nokii nie mogę się połapać. Jak wybieram ściąganie jakiegoś softu to nie ma oprogramowania pod mój model.

Jak po zainstalowaniu softu ustanowić połączenie?
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Nokia 3120 i Internet w iPlus.

Post autor: Jaco »

Ten tel nie ma modemu więc z internetem możesz korzystać tylko w telefonie przez WAP.
meandro

Jaco pisze:Ten tel nie ma modemu więc z internetem możesz korzystać tylko w telefonie przez WAP.
znalazłem wkońcu soft do tego. w specyfikacji telefonu jest opcja na połączenie tego typu. w oprogramowaniu też jest możliwość połączenia komputera z Internetem za pomocą telefonu. NIestety teraz ma inny kłopot. Program nie widzi komórki "sprawdź, czy telefon nie jest zablokowany za pomocą kodu zabezpieczającego". A komórka odpowiada "akcesoruim niekompatybilne". Co można zrobić?
meandro

telefon już wykrywa komputer "akcesorium jest podłączone". ale pc suit nic... na "uzyskaj połączenie" dalej jest "sprawdź, czy telefon nie jest zablokowany za pomocą kodu zabezpieczającego".
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Jeszcze raz ci napisze że ta Nokia nie ma modemu.To że podłączyłeś ją do kompa nie wystarczy żeby łączyć się i internetem.Możesz za pomocą kabla wgrać tapety i dzwonki wysyłać sms-y.Nic więcej.Zresztą zobacz Tutaj na co ten telefon stać.

Najlepiej poszukaj telefonu z modemem i żeby miał Edge.Będziesz naprawdę zadowolony.
Rogall
Użytkownik forum

Post autor: Rogall »

zmień telefon na 3220
ODPOWIEDZ